Actualizări pentru maşina anului 2020: KIA Telluride beneficiază de un pilot semi-automat

18 Iunie 2021, 17:34
Denis Godorozea
KIA introduce actualizări pentru cel mai mare SUV din gamă, Telluride. Maşina anului 2020 primeşte modificări stilistice uşoare şi îmbunătăţiri tehnice, dar nu este vorba despre un facelift de mijloc de carieră. Or, Telluride este unul dintre cele mai noi modele din portofoliul coreenilor, lansat în premieră în 2019.
Actualizările estetice nu modifică simţitor aspectul exterior al SUV-ului. Dimpotrivă, varianta actualizătă în mijlocul anului 2021 va putea fi distinsă de modelele produse mai devreme aproape exclusiv prin emblema actualizată ataşată pe calandru şi uşa din spate. Nouă, însă, este şi grila radiatorului, iar coreenii au avut grijă să completeze gama de culori şi colecţia de jante din aliaj uşor.
Simultan KIA completează lista echipamentelor incluse standard pentru cea mai accesibilă versiune. Astfel, acum şi versiunile entry-level beneficiază de sistemul multimedia de top cu ecran tactil de 10.25 inch. Tot aici este prevăzut un sistem de climatizare automatizat, dar şi un sistem de pilot semi-automat bazat pe cruise control adaptiv şi sistem de menţinere a benzii de circulaţie. Acum sistemul poate rula automatizat şi în ambuteiaje.
Gama motorizărilor, însă, a rămas neschimbată. Ba mai mult de atât, fiind dedicat predominant pieţei nord-americane, Telluride este disponibil cu un singur motor, benzinarul V6 de 3.8 litri, care dezvoltă 295 CP şi 355 Nm. Motorul se cuplează exclusiv la cutia automată cu 8 rapoarte ce livrează cuplul pe puntea faţă. Sistemul de tracţiune integrală este oferit opţional. În SUA KIA Telluride porneşte de la 32,790 dolari.
0
1,644
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!