Aşa ar putea arăta offroader-ul UAZ-469 de generaţie nouă

22 Iunie 2021, 17:41
Denis Godorozea
Offroader-ul sovietic UAZ-469 este produs şi astăzi în Rusia, fiind redenumit în UAZ Hunter, dar fără prea multe schimbări în raport cu maşina lansată iniţial mai multe decenii în urmă. Hunter este astăzi unul dintre principalii concurenţi pentru Lada Niva (indiferent de versiune, fie Travel, fie Legend) pe piaţa rusească, însă cei de la AvtoVAZ urmează să prezinte o generaţie absolut nouă în următorii ani, sub aripa Renault. Deci, ar fi cazul ca şi cei de la UAZ să vină cu un răspuns, nu?
Ei bine, dacă anterior UAZ publica multiple imagini şi schiţe cu un presupus succesor al monovolumului arhaic UAZ-452 supranumit Buhanka, Hunter nu se bucură de asemenea atenţie din partea designerilor din interiorul companiei. Astfel, schiţe şi propuneri îndrăzneţe vin doar din partea designerilor terţi, precum e şi proiectul din imagini, numit Azimut.
Potrivit autorului, în momentul proiectării schiţelor digitalizate a încercat să ţină cont de restrângerile impuse de posibilităţile tehnice de care dispune UAZ la moment, astfel încât teoretic maşina să-şi poată menţine costurile reduse de producţie şi, respectiv, un preţ final atractiv. În schimb, acesta ar fi un offroader modern, lipsit de problemele moştenite de modelul sovietic inclusiv pe actualul Hunter, cu design spartanic şi caracteristici tehnice care să corespundă aşteptărilor clienţilor, precum fiabilitatea şi capacităţi sporite în offroad. Autorul s-a inspirat de versiunile utilitare UAZ-469 din anii 1970, fiind un offroader cu 3 portiere şi acoperiş pliabil textil. Offroader-ul are la bază o platformă cu cadru dur, rezistentă în timp şi necapricioasă.
Ei bine, fiind vorba despre un proiect terţ şi lipsa unor planuri clare de dezvoltare în segmentul offroader-elor din partea UAZ, cel mai probabil Azimut nu va rămâne decât un nou render 3D fără şanse să ajungă pe linia de producţie.
0
1,803
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!