Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Asemenea produselor nocive: autorităţile din Europa vor să interzică reclama maşinilor cu motoare termice

18 Iunie 2021 - 15:43
Denis Godorozea
În Europa se propune interzicerea publicităţii automobilelor echipate cu motoare termice. Deocamdată nu se cunoaşte dacă noua "listă neagră" include şi motorizările hibride care au la bază, fireşte, un motor termic, dar propunerea urmează să fie analizată de Comisia Europeană, însă doar în cazul în care iniţiativa va fi susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni din spaţiul european.
Potrivit proiectului, este urmărită interzicerea publicităţii tuturor produselor ce funcţionează sau fac uz de combustibili fosili, astfel proiectul vizează predominant automobilele echipate cu motoare termice pe benzină şi motorină. Iniţiativa exclude din start, însă, vehiculele dedicate transportului public din ecuaţie. Însă pentru autoturisme ce utilizează motoare clasice interdicţia va fi impusă inclusiv şi în mediul online. Ba mai mult de atât, constructorii auto care produc (inclusiv) automobile cu motoare termice, conform iniţiativei, nu vor putea sponsoriza evenimente sportive, educaţionale sau divertisment. Concomitent, nu vor putea fi promovate produse petroliere.
Iniţiativa a fost înregistrată la Comisia Europeană, iar autorităţile au admis că aceasta nu încalcă vreo lege sau regulament al Uniunii Europene. Ulterior va demara o campanie de colectare a semnăturilor pentru susţinerea iniţiativei şi doar în cazul acumulării unui milion de semnături aceasta va ajunge pe masa Comisiei.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter