Aston Martin prezintă cea mai exclusivă ediţie Vantage Roadster, dedicată istoriei de peste 100 de ani a companiei

25 Iunie 2021, 09:18
Denis Godorozea
Aston Martin prezintă o nouă ediţie exclusivă pentru decapotabila Vantage Roadster, probabil cea mai specială dintre ceea ce au oferit pe generaţia actuală a sportivei. Versiunea A3 Vantage Roadster este dedicată prototipului A3, cea mai veche maşină a mărcii, produsă acum 100 de ani.
Modelul A3 a fost cel de-al treilea prototip din istoria mărcii britanice, unul ce din primele zile a adus faimă proaspătului brand englez. În total au fost produse doar 5 unităţi, însă anume maşina cu numărul 3 a reuşit stabilirea unui record la Essex Motor Club Kop, iar mai târziu să atingă viteza record de 136 km/h pe traseul Brooklands, având sub capotă un motor de 1.5 litri, cu doar 11 CP la activ.
În prezent, acel prototip şi-a găsit locul în cadrul Aston Martin Heritage Trust, după ce a fost reabilitat la condiţia originală, ca în ziua în care a părăsit linia de producţie. Pentru a marca aniversarea de un secol de la producţia prototipului, cei de la Aston Martin au gândit o versiune super exclusivă pentru Vantage Roadster, ce va enumera doar 3 exemplare, toate de colecţie, fireşte.
Creaţia aparţine diviziei Q by Aston Martin şi poate fi distinsă de celelalte versiuni prin caroseria sobră vopsită într-o nuanţă de negru. Caroseria nu abundă cu elemente de decor decât doar la nivel de calandru cu chenar din aluminiu şi etrierelor contrastante. Tot de culoare neagră sunt şi jantele de 20 ţoli.
Habitaclul continuă tematica aspectului exterior, având tapiserie de culoare neagră şi elemente de decor de culoarea bronzului, precum etrierele sistemului de frânare. Nu există, însă, şi modificări tehnice, Vantage Roadster având sub capotă acelaşi benzinar V8 de 4.0 litri de origine Mercedes-Benz, ce livrează la activ 510 CP.
Britanicii nu anunţă preţul de pornire a noii decapotabile exclusiviste, dar nici despre alte posibilităţi de personalizare. În total vor exista doar 3 exemplare Aston Martin A3 Vantage Roadster.
0
1,120
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!