Audi a publicat imagini cu viitoarea generaţie RS3, cea mai nebunatică compactă din gamă

10 Iunie 2021, 18:39
Denis Godorozea
Audi pregăteşte lansarea noii generaţii RS3 în caroseriile Sportback şi Sedan, acestea urmând să devină cele mai nebunatice compacte din gama actuală a germanilor, dar şi din istoria companiei, cel mai probabil. Cele două versiuni vor rămâne fidele concepţiei definite de generaţiile precedente, urmând să menţină benzinarul cu 5 cilindri sub capotă.
Deocamdată noile RS3 Sportback şi Sedan apar în imagini oficiale cu caroseriile camuflate, dar chiar şi aşa putem urmări modificările pregătite de designeri şi ingineri în raport cu versiunile standard şi sportiva de mijloc S3. În interpretarea RS sportivele dispun de aripi evazate, bare de protecţie mai agresive şi tobe de evacuare ceva mai mari.

RS3 va menţine faimosul motor pe benzină de 2.5 litri, cu 5 cilindri, ce în cadrul generaţiei actuale dezvoltă 400 CP şi 480 Nm, fiind instalat şi sub capotele sportivelor TT RS şi RS Q3. Nu este exclus, însă, că în cazul noii generaţii RS3 inginerii vor stoarce şi mai multă putere din unitatea respectivă.
Odată cu lansarea noilor RS3 Sportback şi RS3 Sedan gama diviziei de performanţă Audi va enumera 15 modele. Gama diversificată de modele a dus şi la creşteri considerabile a vânzărilor pentru cei din Ingolstadt. Premiera publică Audi RS3 este programată pentru luna septembrie a acestui an în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, dar în mediul online bolizii ar putea debuta şi mai devreme.
0
856
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!