Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi confirmă benzinarul de 2.5 litri pentru noile RS3, dar şi un regim de drift pentru tracţiunea quattro

23 Iunie 2021 - 17:32
Denis Godorozea
Audi continuă campania de promovare a noilor generaţii RS3 Sedan şi RS3 Sportback. Mai nou, constructorul din Ingolstadt a dezvăluit informaţii tehnice ceva mai captivante, confirmând menţinerea benzinarului turbo de 2.5 litri sub capotă. Informaţii complete şi designul noilor sportive vor fi dezvăluite în cadrul premierei oficiale în luna iulie a acestui an.
În noua relatare Audi a publicat şi o nouă colecţie de imagini cu prototipurile camuflate surprinse în timpul testelor de performanţă. Acum germanii au confirmat oficial menţinerea faimosului motor TFSI de 2.5 litri, cu 5 cilindri în linie, ce livrează 400 CP, ca şi anterior, dar oferă acum un cuplu maxim mărit până la 500 Nm. Amintim că motorul este instalat şi sub capota sportivelor TT RS, dar într-o configuraţie mai veche.
Motorul se cuplează la cutia robotizată deja clasică, cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj, şi legendarul sistem de tracţiune integrală quattro. Surpriza din partea Audi va fi includerea unui regim de rulare dedicat driftului, care nu doar va favoriza roţile punţii spate cu surplus de cuplu, dar va deconecta complet puntea faţă în timpul derapajelor controlate. Per total, însă, noile RS3 vor pune la dispoziţia celui din spatele volanului 5 regimuri de rulare.
Dar modificările nu se limitează aici. În raport cu sportiva Audi S3, viitoarele versiuni RS3 au suspensii adaptive cu alte componente, ce rezultă şi într-o gardă la sol micşorată cu 10 mm comparativ cu S3 şi cu 25 mm în raoport cu versiunile standard. În aceste condiţii sportiva RS3 va fi capabilă să accelereze până la 100 km/h în doar 3.8 secunde, ajungând aproape de liga hypercar-urilor! Dar viteza va fi limitată, tradiţional, la 250 km/h. Ei bine, limitatorul electronic poate fi îmblânzit cu pachetul RS Dynamic inclus, iar în acest caz RS3 va putea alerga cu cel mult 280 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter