Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi confirmă oficial: ultimul automobil cu motor termic va fi lansat în 2025

23 Iunie 2021 - 15:14
Denis Godorozea
Informaţiile despre planurile Audi de a renunţa complet la noi modele echipate cu motoare termice către anul 2026 au fost confirmate oficial de germani printr-un comunicat de presă. Astfel, ultima lansare a constructorului din Ingolstadt, care va avea sub capotă un motor termic, va avea loc în 2025, or din 2026 toate modelele noi lansate pe piaţă sau chiar în formă de concept vor avea doar sisteme electrice de propulsie.
La ora actuală Audi se numără printre constructorii tradiţionali cu cea mai diversificată ofertă în segmentul electromobilelor. Ei bine, dacă ar fi să percepem modelele diviziei RS ca modele separate. Astfel, în producţie acum se regăsesc SUV-urile e-tron şi e-tron Sportback, dar şi versiunile lor de performanţă, coupe-ul stilat cu 4 uşi e-tron GT şi RS e-tron GT, dar şi cel mai proaspăt SUV din gamă, Q4 e-tron. Printre cele mai apropiate premiere electrice se numără şi noua generaţie Audi A6, care a debutat mai devreme în formă de concept apropiat de versiunea de serie, echipat doar cu motoare electrice.
Cât despre lansările în segmentul vehiculelor cu propulsoare termice — Audi nu specifică ce premiere se pregătesc pentru următorii ani, dar cert este că o bună parte dintre aceste premiere vor fi, de fapt, facelift-uri, iar cu o nouă generaţie cu motor cu combustie internă s-ar putea alege doar nava amiral A8. De menţionat, că nici în acest caz noile modele nu vor beneficia de unităţi de propulsie absolut noi, or Audi a încheiat oficial dezvoltarea noilor motoare termice în primăvara acestui an.
Chiar şi aşa, producţia modelelor cu motoare termice, ţinând cont de facelift-urile ulterioare, va avea loc la uzinele Audi până în 2033, sau chiar mai mult de atât, ţinând cont de specificul anumitor pieţe, precum China, unde Audi anticipează cerere mare pentru vehicule propulsate de motoare termice încă pe parcursul câtorva decenii.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter