Autonomie electrică de până la 600 km: Audi pregăteşte actualizări tehnice pentru SUV-urile e-tron

29 Iunie 2021, 13:21
Denis Godorozea
La doar doi ani de la lansare Audi pregăteşte noi actualizări tehnice majore pentru primele SUV-uri electrice din gamă, e-tron şi e-tron Sportback. Printre altele, electromobilele vor beneficia de sisteme de propulsie şi baterii îmbunătăţite, care vor majora autonomia maximă până la 600 km cu un singur plin. Astfel, la acest capitol modelele electrice din Ingolstadt se vor apropia de modelele Tesla.
Conform informaţiilor preliminare, actualizările tehnice sunt gata de lansare, însă germanii vor fi gata să le lanseze pe piaţă abia în jumătatea anului viitor. Contrar zvonurilor anterioare, se pare că SUV-urile e-tron vor avea un ciclu de viaţă complet în prima generaţie, urmând să se reţină pe linia de producţie cam până în 2025. Asta în ciuda faptului că germanii pregătesc lansarea unei platforme absolut noi şi mai performante pentru electromobile în cooperare cu Porsche, însă aceasta va sta la baza celei de-a doua generaţie e-tron, care între timp ar putea fi redenumită fie în Q5 e-tron, fie în Q6 e-tron, în conformitate cu ierarhia internă Audi.
Facelift-ul de mijloc de carieră va aduce pentru SUV-urile electrice un design actualizat şi habitaclu cu arhitectură regândită. Dar mai importante sunt actualizările tehnice, printre care o baterie nouă pentru versiunile de top, ce va garanta autonomii maxime de până la 600 km. Audi pregăteşte şi motoare electrice noi, dar nu pentru performanţe dinamice îmbunătăţite, ci mai eficiente în procesul de recuperare a energiei prin frânare, dar şi mai econome din punct de vedere al consumului de energie.
Mai devreme Audi a lansat actualizări de soft pentru gama e-tron şi e-tron Sportback. Îmbunătăţirile au permis extinderea autonomiei maxime, astfel încât acum versiunile de top cu indicele 55 quattro pot parcurge distanţe de până la 453 km, calculate conform standardului WLTP, având la bază bateria de 95 kWh.
0
937
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!