BRABUS prezintă cel mai monstruos G-Class din istorie, noul 900 Rocket Edition

17 Iunie 2021, 15:05
Denis Godorozea
BRABUS prezintă noua operă malefică, numită Rocket şi reinventată pe baza offroader-ului legendar Gelandewagen în versiunea sa performantă, Mercedes-AMG G 63. Tunerii din Bottrop au creat un adevărat monstru capabil să spulbere la propriu şi figurat supercar-urile de sute de mii de euro, or creatura asta de peste 2.5 tone poate accelera până la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde.
Pachetul de tuning exterior, deşi este discutabil, nu va lăsa şanse acestui monstru să treacă neobservat pe lângă fraţii de uzină, chiar şi cei preparaţi de AMG. Majoritatea componentelor caroseriei au fost regândite de tunerii de la BRABUS, 900 Rocket Edition având un pachet Widebody cu aripi evazate şi supradoză de firbă de carbon şi suprafeţe contrastante.
Prizele de aer se regăsesc chiar şi în bara de protecţie şi aripile posterioare, iar capota capătă un aspect înspăimântător cu o priză funcţională dublă. Colecţia jantelor este mai diversă ca niciodată, cu piese de artă cu dimensiuni de până la 24 inch.
Stilul excentric exterior se regăseşte şi în habitaclu, dar aici tunerii oferă un grad avansat de personalizare în funcţie de preferinţele clienţilor. Standard, fireşte, cei din Bottrop includ aici tapiserie din piele fină, combinată cu Alcantara pe plafon şi inserţii decorative de tot soiul, din fibră de carbon şi aluminiu.
La alegere, clienţii vor putea opta şi pentru elemente contrastante de culoare roşie, precum pe exterior, dar şi să solicite o altă culoare pentru tapiseria de bază, afară de cea neagră clasică pentru creaţiile BRABUS.
Fără a specifica modificările exacte pentru sistemul de propulsie, BRABUS garantează un total de 900 CP şi 1,250 Nm cuplu maxim, toate stoarse din benzinarul twin-turbo V8 de 4.5 litri. Ei bine, pentru a menţine acest întreg ansamblu într-o stare tehnică adecvată, BRABUS a limitat, totuşi, cuplul maxim la 1,050 Nm.
Chiar şi în aceste condiţii, cu greutatea proprie de peste 2.5 tone, BRABUS 900 Rocket Edition are nevoie de doar 3.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă a fost limitată la 280 km/h, electronic, fireşte, din motive de siguranţă.
Ediţia exclusivă va enumera doar 25 unităţi Rocket, toate personalizate în conformitate cu preferinţele clienţilor. Piesa de artă are şi un preţ pe cinste, de cel puţin 480 mii euro în Europa, dar ar putea creşte mult în funcţie de solicitările ulterioare ale clientului.
0
4,546
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!