Bijuteria care a fost maşină la casa de vacanţă: un BMW E36 Coupe, cu doar 28 mii km la bord, scos la vânzare în Olanda

24 Iunie 2021, 19:49
Ilie Toma
BMW Seria 3 E36 a fost şi rămâne a fi unul din cele mai adorate modele bavareze din toate timpurile. Cu un design ce nu expiră niciodată, cu proporţii superbe, cu motoare savuroase şi o plăcere din aia pură în condus, puţine maşini puteau îndrăzni să concureze la acea vreme cu el. Ba chiar şi cei care ajung să-l conducă azi îi constată de obicei genialitatea.
Şi acum imaginează-ţi că undeva, în Olanda, cineva a scos la vânzare un superb BMW E36 Coupe aproape nou, conservat vreme de 29 de ani într-o condiţie impecabilă! Practic, e şansa ta de a simţi azi, savoarea clasică de acum 29 de ani, în forma unei maşini pe care să o adori încă minim 30 de ani înainte!
Şi în acest caz nu e vorba de vreo maşină cu cel mai mic motor sau cu vreo combinaţie deocheată de culoare la interior. Nu! Dimpotrivă! Acest BMW Seria 3 E36 are sub capotă motorul de top din câte existau pe versiunile non-M în acele timpuri! E vorba de versiunea 325i, care venea cu benzinarul M50, de 6 cilindri în linie, în 2.5 litri, ce livra 192 CP şi 245 CP!
Mai mult ca atât, exemplarul ăsta a fost echipat cu cutia automată de top, în 5 trepte, de origine ZF — o cutie cu care BMW se mândrea profund pe atunci!
Maşina asta e fabricată în 1992 şi a fost livrată iniţial în Spania, cu un scop foarte interesant. O familie avută avea o casă de vacanţă frumoasă în Spania, pe malul mării, şi şi-a zis că ar fi cazul să aibă şi un automobil parcat acolo, în garaj, pentru perioadele când merge în vacanţă. Anume aşa a ajuns maşina să adune în mâinile lor puţin peste 27 mii km în aproape 30 de ani, dar beneficiind totodată de mentenanţă regulată. Ca dovadă a vizitelor la service există şi o colecţie de invoice-uri.
Fiind exploatată exclusiv într-o climă caldă, fără zăpezi şi drumuri cu material antiderapant, maşina s-a conservat în formă naturală ca o bijuterie până azi. Acum doi ani ea a fost vândută unui colecţionar spaniol, care a continuat să aibă o grijă excepţională de ea, parcurgând doar 1,300 km în aceşti doi ani. Şi abia acum o companie olandeză a primit onoarea de a expune acest BMW la vânzare către întreaga Europă, urmând ca cel mai pasionat fan interesat de ea să-i devină cumpărător.
Maşina arată pur şi simplu impecabil, aşa cum şi-ar dori probabil orice colecţionar. Mai mult ca atât, motorul, transmisia, suspensia — toate sunt în stare perfectă şi funcţionale în mod curent, deci nu necesită vreo operaţiune de reînviere sau restaurare. Practic, îţi cumperi o bijuterie pe care o poţi savura şi păstra din prima zi, fără ani de muncă la ea!
Până şi interiorul acestui BMW E36 pare să fi părăsit showroom-ul abia vreo lună în urmă, mustind a nou. Şi mai ales e un BMW în condiţie originală 100% - nu are nici măcar vreo piesă schimbată pe el, înlocuită cu elemente de la alţi furnizori. Totul e aşa cum a venit din uzină!
Gata, zi-ne cât costă mai repede, îţi spui probabil. Şi ai dreptate să te grăbeşti, pentru că bijuteria asa de BMW nu mai are nevoie să convingă pe nimeni că e o adevărată descoperire! Ba mai mult ca atât, la preţul cerut pe ea, de 22,500 euro, ne gândim că s-ar putea să se dea o adevărată luptă între fani pentru dreptul de a fi primul care vrea s-o ia! Pentru că-n lumea asta sunt mulţi fani BMW, care ar avea 22,500 euro de dat pe o asemenea bijuterie formidabilă, dar sunt extrem de puţine BMW-uri E36 cu un asemenea parcurs, într-o asemenea stare originală impecabilă, care pot fi cumpărate de aceşti fani!
1
2,103
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!