Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Bugatti Chiron are o nouă versiune exclusivă, Super Sport, capabilă să ruleze cu 440 km/h

8 Iunie 2021 - 17:48
Denis Godorozea
Bugatti prezintă imagini cu o nouă versiune exclusivă pentru actualul Chiron. Supercar-ul va fi disponibil într-o serie limitată la doar 9 exemplare, numită Super Sport. Asemenea interpretări avea şi predecesorul actualului Chiron, faimosul Veyron, ceea ce sugerează caracteristici tehnice şi dinamice mai impunătoare decât ceea ce ofereau francezii până acum.
Tradiţional pentru versiunile mai speciale Bugatti, noul Chiron Super Sport se distinge de interpretările precedente inclusiv şi prin kit-ul aerodinamic exterior. Cu noile elemente de caroserie Super Sport este mai lung decât un Chiron standard cu 250 mm. Adiţional este prevăzută o nouă colecţie de jante din aluminiu sau magneziu, cele din urmă preluate, însă, de la ediţia Pur Sport, lansată mai devreme.
Supercar-ul face uz de acelaşi benzinar W16 de 8.0 litri, echipat cu 4 turbine. Unitatea monstruoasă livrează la activ un total de 1,600 CP şi 1,600 Nm, însă puterea maximă poate fi accesată, tradiţional, într-un regim special de condus şi doar la alimentare cu combustibil specializat. De menţionat, că performanţele sunt apropiate de cele anunţate pentru versiunea şi mai exclusivă, Super Sport 300+, care a reuşit performanţa să atingă viteza nebunatică de 490.5 km/h. Dar Chiron Super Sport nu este capabil să atingă viteze similare, or acul vitezometrului va opri la 440 km/h, viteza maximă fiind limitată electronic.
Francezii nu menţionează nici caracteristicile exerciţiului de acceleraţie de la 0 la 100 km/h, însă viteza de 200 km/h este atinsă în doar 5.8 secunde, mult mai rapid decât chiar şi unele modele de performanţă schimbă abia prima sută! Repriza 0-300 km/h are loc în 12.1 secunde, iar date despre bariera psihologică de 400 km/h nu au fost oferite. În acest sens, Bugatti menţionează doar că Super Sport este cu 7% mai rapid decât un Chiron "obişnuit".
Noul Chiron Super Sport este una dintre cele mai exclusiviste bijuterii produse vreodată de Bugatti. Fireşte, cu excepţia exemplarelor unice. Noua ediţie va enumera doar 9 unităţi, ce urmează să fie livrate pe parcursul anului viitor. Astfel şi preţul este exorbitant — cel puţin 3.2 milioane euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter