Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cât e totuşi până la Soroca şi până la Otaci: cea mai bizar semnalizată intersecţie din Moldova

17 Iunie 2021 - 10:09
Redacţia PiataAuto.md
În Republica Moldova există o intersecţie cu o semnalizare într-atât e bizară, încât e demnă pentru a fi pusă în lista celor mai ciudate şi absurde scări de proiectare şi amenajare de drumuri. Un soi de imagine nostimă din categoria „trust me, I am an engineer”.
Intersecţia de care vorbim se află pe traseul R7/R9 Soroca — Otaci. Aici se intersectează traseele R7 şi R9, în apropiere de satele Cuşerniţa Nouă, Şolcani şi Şeptelici. Indicatoarele de mai sus sunt poziţionate înainte de posibilitatea de a vira la stânga spre traseul R9, care duce spre Otaci. Respectiv, dacă se continuă pe traseul R7, se ajunge la Soroca. Marea enigmă, însă, e câţi kilometri ai de făcut până la Otaci sau până la Soroca? Primul indicator ne spune că sunt doar 7 km până la Soroca şi 26 până la Otaci. Al doilea — că sunt 12 km până la Soroca şi 42 km până la Otaci. Ambele, indicatoare stau în aceeaşi intersecţie!
Vrând să aflăm adevărul kilometrilor, am studiat un pic harta şi indicaţiile de navigaţie. Acestea indică o distanţă de 13 km din acest punct până în centrul oraşului Soroca, deci al doilea indicator ar fi mai aproape de adevăr. Până la Otaci sunt 46 km, deci nici un indicator nu e foarte corect, al doilea fiind mai aproape de adevăr. Până la vama Otaci sunt, totuşi, 44 km.
Aşadar, dacă erorile celui de-al doilea indicator mai pot fi iertate, marea întrebare e ce face, atunci, primul indicator aici, cu nişte cifre total absurde? Ne-am gândit că poate cineva a stat cu sistemul de navigare aici şi când a apăsat Soroca, i-o fi arătat distanţa în linie dreaptă. Dar până în centrul Sorocii, în linie dreaptă de aici, sunt 11.5 km, iar până la vama Otaci — 39 km. Deci, acest indicator rămâne a fi absurd, fără nici o explicaţie logică a erorilor afişate pe el.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter