Ce rezultate la crash test înregistrează un automobil coreean peste 18 ani de când a fost produs?

23 Iunie 2021, 12:06
Denis Godorozea
Chiar şi astăzi mulţi dintre noi ne lăsăm ghidaţi de stereotipuri atunci când ajungem să analizăm vreun automobil asiatic, în special chinezesc. Din start parcă avem dubii referitor la calitatea maşinii per general, dar şi despre nivelul de siguranţă inferior pe care-l oferă maşinile chinezeşti, în special în raport cu cele europene sau nipone. Adevărul e că asemenea stereotipuri au fost valabile până nu prea demult şi pentru automobilele cu sigla Made in Korea, dar testul recent produs în Germania tocmai vine să spulbere toate aceste dubii.
Specialiştii din cadrul Dekra şi-au propus să pună la încercare unul dintre cele mai populare modele compacte din Coreea de Sud, Hyundai Getz, care a fost discontinuat şi nu s-a ales ulterior cu vreun succesor. Protagonistul istoriei este un Getz produs în 2003, care între timp a reuşit să alerge un total de 270 mii kilometri. În cadrul testului cei de la Dekra şi-au propus să verifice cât de agile sunt sistemele de siguranţă cu care a fost dotat Getz după 18 ani, şi anume sistemele de siguranţă pasivă, airbag-urile şi centurile de siguranţă.
Fireşte, nu este un test cu impact din acele pe care le organizează astăzi Euro NCAP, cu acoperire de doar 40%, ci un impact frontal cu 100% din partea frontală avariată, la viteză de 50 km/h. Rezultatul a fost peste aşteptările specialiştilor Dekra, de altfel, or maşina a făcut faţă cu brio încercării, fiindu-i apreciată rezistenţa şi calitatea asamblării. Airbag-urile şi centurile de siguranţă au reacţionat prompt, în doar 37.9 milisecunde din momentul impactului. Mai mult de atât, montanţii faţă au rămas intacţi în ciuda deformării caroseriei, iar portierele puteau fi deschise fără careva impedimente.
0
932
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!