Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cel de-al treilea Duster va fi inspirat de Aston Martin DBX? Cine este noul designer Dacia

28 Iunie 2021 - 12:16
Denis Godorozea
Dacia va avea un nou designer-şef: după plecarea lui Alejandro Mesonero-Romanos, şefia departamentului de design al constructorului din Mioveni va fi preluată de britanicul Miles Nurnberger, care anterior a creat modelele Aston Martin! Ei bine, aşteptăm influenţa mărcii britanice în noul limbaj stilistic Dacia? Poate un Duster de a treia generaţie cu elemente moştenite de la DBX?
Aceasta este a doua schimbare importantă în departamentul de design Dacia în ultimele 12 luni. Amintim că mai devreme designer-şef Dacia a fost numit Alejandro Mesonero-Romanos, care s-a alăturat constructorului din România după o carieră de succes la SEAT. Designerul nu a reuşit să lase vreo amprentă în cadrul Dacia, însă, or de curând a părăsit compania în favoarea celor de la Alfa Romeo.
La rândul său, Miles Nurnberger a avut o carieră de succes până a se alătura Daciei. Cariera sa a început în cadrul mărcii premium americane Lincoln, după care britanicul a plecat la Citroen. Din 2008 şi până în prezent, însă, Nurnberger a muncit în cadrul Aston Martin, unde a participat la multiple proiecte, inclusiv aspectul exterior al noului DBX, primului SUV din istoria mărcii, dar şi supercar-ului Valkyrie. În cadrul Dacia Nurnberger va conduce întreg departamentul de design, fiind supus direct designerului-şef Renault Group.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter