Cel mai scump loc de parcare a fost vândut în Hong Kong cu peste un milion de dolari

7 Iunie 2021, 17:53
Denis Godorozea
Locurile de parcare devin tot mai scumpe în întreaga lume, în special în zonele aglomerate, oraşe mari şi cartiere rezidenţiale de lux, iar un record absolut în acest sens a fost setat în Hong Kong, unde un locatar a fost nevoit să achite peste un milion de dolari americani doar pentru a avea unde să-şi adăpostească legal automobilul.
Hong Kong este una dintre cele mai aglomerate regiuni din întreaga lume. Cu o suprafaţă de aproximativ 1,100 km2, Hong Kong are o populaţie de peste 7.5 milione de oameni şi densitate de 6,732 oameni per km2, fiind şi un centru economic şi financiar de importanţă globală cu milioane de vizitatori externi.
În acest context, loturile de pământ ajung să indice preţuri exorbitante, indiferent de scopul investitorului — zeci de milioane sunt cheltuite pentru apartamente şi clădiri pentru oficii, astfel încât sunt bătute şi recorduri pentru achiziţia unui loc de parcare. Până acum cel mai scump loc de parcare auto a fost evaluat la 980 mii dolari americani, tot în Hong Kong. Mai nou, un automobilist s-a văzut nevoit să achite 1.3 milioane dolari americani pentru un loc de parcare pentru propriul automobil într-o zonă rezidenţială unde, probabil, îşi are viza de reşedinţă.
0
1,170
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!