Culoarea roşie a semaforului în loc de amendă: ruşii au găsit o nouă modalitate de a pedepsi vitezomanii

17 Iunie 2021, 09:28
Denis Godorozea
O nouă modalitate ingenioasă de a lupta cu vitezomanii a fost identificată de autorităţile din Rusia. Mai nou, autorii noului proiect demarat în una din suburbiile Moscovei îşi propun să pedepsească instant şoferii care circulă peste limita de viteză admisă, dar fără ca să-i amendeze. În locul pedepsei financiare, vitezomanii vor fi obligaţi să oprească la cel mai apropiat semafor.
Proiectul a demarat în preajma unei intersecţii din oraşul Zelenograd. Autorii proiectului au instalat în carosabil câteva perechi de senzori, care funcţionează în tandem pentru a calcula timpul în care automobilul parcurge o distanţă anumită, la care sunt situaţi acei senzori. Astfel, sistemul poate determina viteza de circulaţie a vehiculului, iar în cazul în care viteza este peste limita admisă legal pe acea porţiune de drum, semaforul din cale va schimba culoarea de la verde la roşu. Fireşte, în acest caz sistemul nu garantează că şoferul nedisciplinat va opri la semafor, dar în acest caz pedeapsa pentru încălcările comise va fi mult mai severă, chiar până la ridicarea permisului de conducere. De menţionat, că culoarea roşie a semaforului va fi inclusă doar pentru şoferul buclucaş, doar în direcţia lui de deplasare, pe când celelalte automobile din trafic vor avea în continuare culoarea verde. Astfel, sistemul nu va îngreuna în vreun fel traficul pentru ceilalţi şoferi.
*Foto simbol

Scopul proiectului este de a minimiza numărul încălcărilor şi de a disciplina şoferii în loc ca să-i pedepsească prin metodele tradiţionale, prin amendă. Deocamdată proiectul derulează pe o singură stradă în regim de testare, însă ulterior, dacă sistemul se va adeveri a fi eficient, acesta şi-ar putea face apariţia pe mai multe străzi. Ce ziceţi de soluţia autorităţilor din Rusia? Ar fi eficientă şi binevenită şi în ţara noastră?
0
1,215
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!