Dodge renaşte sub aripa Stellantis, dar în stil american: se pregăteşte primul muscle car electric

14 Iunie 2021, 18:07
Denis Godorozea
În ultimii ani în componenţa concernului FCA legendarul constructor american Dodge a intrat într-o perioadă de stagnare cu portofoliu învechit de modele şi fără planuri şi, probabil, şanse de supravieţuire pentru viitor. Ei bine, odată cu fuziunea celor de la FCA şi PSA în noul gigant Stellantis, se pare că fanii industriei auto tradiţionale americane vor avea ocazia de a urmări renaşterea Dodge.
În contextul tendinţelor din industria auto şi normelor de poluare tot mai drastice, renaşterea oricărui brand auto ar însemna nu altceva decât electrificarea mărcii, nu? Dar cei de la Dodge şi-au propus o cale uşor diferită de cea aleasă de majoritatea constructorilor la ora actuală, or marca americană nu planifică să intre în segmentul SUV-urilor electrice ci rămâne fidelă valorilor strămoşeşti. Astfel, primul electromobil al mărcii va fi un muscle car clasic, inspirat de actualul Challenger.
Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii despre viitorul muscle car electric, dar cei de la Dodge sugerează că acesta va fi unul dintre cele mai rapide electromobile de serie, unul capabil să bată chiar şi cea mai recentă versiune Tesla Model S Plaid, ce accelerează până la 100 km/h în aproximativ 2 secunde. Dodge nu menţionează alte detalii, deci noul model ar putea fi moştenitorul modelelor clasice Challenger sau Charger, cu două sau patru portiere.
0
1,228
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!