Doi tineri elveţieni, care călătoresc prin lume cu o Toyota Hilux, sunt în acest moment în Moldova

24 Iunie 2021, 13:46
Redacţia PiataAuto.md
Dan şi Anna sunt doi tineri din Elveţia, care au pornit acum doi ani într-o călătorie lungă prin lume cu o Toyota Hilux. Atunci, la 3 iulie 2019 porneau în necunoscut din minunatul canton Graubunden din Elveţia, iar azi călătoria lor încă mai durează, ei aflându-se în Moldova!
Totul a început la bordul unui pick-up Nissan la mâna a doua, ei pornind să exploreze iniţial ţările din jur. Însă în aprilie 2020 aceştia au constatat că maşina lor era un pic prea bătrână şi obosită pentru marea misiune, aşa că au decis să cumpere un Hilux nou, de culoare albastră. Ştim cu toţii ce a însemnat aprilie 2020 pentru întreaga lume, iar pandemia i-a prins pe cei doi tot pe meleagurile Elveţiei, numai bine pentru a-şi pregăti noua maşina de viitoare aventuri.
Foto: primul vehicul al celor doi elveţieni

Noul pick-up a primit o construcţie pe benă în acelaşi stil ca şi primul vehicul, care-l transformă într-o casă pe roţi, or, cei doi zic cu mândrie că pentru ei acasă e acolo unde e pick-up-ul lor Toyota! I-au găsit şi un nume vehiculului: Collin. Abia prin august, însă, au pornit din nou la drum spre alte ţări, de această dată începând cu Germania.
Au trecut apoi spre Kaliningrad — acea enclavă rusă dintre Polonia şi Germania, iar de acolo au luat-o spre sud-est, prin octombrie 2020 fiind deja în Slovacia. A urmat Austria şi munţii Alpi, apoi Italia şi Croaţia în noiembrie.
Au ajuns şi în Muntenegru, unde au urcat la mare altitudine în munţi, iar în decembrie se aflau din nou în Croaţia mai la sud, pe o plajă pustie de pe malul Mediteranei. Către sfârşitul anului 2020 aveau deja 5 luni neîntrerupte pe drum cu Hilux-ul lor şi peste 15 mii km parcurşi.
Imagine din munţii Muntenegrului

Începutul de an 2021 i-a găsit în Turcia, ţară pe care au explorat-o câteva luni bune, apoi au decis să revină din nou în Balcani, dar abia la sfârşit de mai au plecat de acolo.
Şi iată că acum aceşti doi elveţieni, cu Toyota lor, au ajuns să traverseze şi Moldova în drumul lor. Dacă tot au venit pe aici, au trecut şi pe la service-ul Toyota, pentru un schimb de ulei şi o deservire tehnică, lăsând şi o urare de bine într-un jurnal de bord.
Şi merg mai departe. Unde? Timpul va arăta, pentru că, mai ales în contextul actual, asemenea călătorii nu se prea pot planifica exact. E mai degrabă un mod de viaţă, liber şi spontan.
Cum zic chiar cei doi pe pagina lor oficială, „doi ani în urmă visam să călătorim prin locuri uluitoare, iar acum dormim în locuri pe care nici nu ni le puteam imagina. Am călătorit mai departe decât credeam cu putem, chiar şi cu hotare închise, şi suntem recunoscători pentru tot ceea ce trăim!”.
Şi, din nou, e vorba de aventurieri ce aleg să călătorească la bordul unui vehicul Toyota, pregătit de condiţii dure. De ce? De ce crezi tu că asemenea aventurieri aleg în marea lor parte vehicule Toyota pentru asemenea călătorii? Să fie ele cel mai bune, cele mai potrivite, cel mai rezistente, sau poate există alte motive?
1
1,444
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!