Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Eşecul Bentley pe Pikes Peak: de ce britanicii nu au reuşit să obţină victorie cu bolidul Continental GT3

29 Iunie 2021 - 10:46
Denis Godorozea
Bentley a eşuat în încercarea de a obţine cea de-a treia victorie pe Pikes Peak în acest an — bolidul Continental GT3, condus de Rhys Millen, a finisat cursa pe poziţia cu numărul 2 în categoria Time Attack I şi s-a ales cu locul 4 în clasamentul general. Astfel, britanicii şi-ar putea revizui planurile anunţate anterior şi să revină pe Pikes Peak anul viitor.
Cursa a demarat destul de bine pentru echipa Bentley, Rhys Millen devastând cel mai apropiat concurent cu 12 secunde în sectorul final al cursei. Între timp, însă, a intervenit o defecţiune tehnică la nivelul turbocompresoarelor, motiv din care Continental GT3 a pierdut 16 secunde preţioase cu câteva viraje până la finalul finalul cursei. Acest fapt şi decizia organizatorilor de a scurta traseul în acest an din cauza gheţuşului format pe cele mai înalte porţiuni de drum a rezultat cu locul 2 pentru Bentley.
Astfel, Bentley a eşuat în încercarea de a obţine cea de-a treia victorie, ţintă enunţată cu câteva săptămâni până la startul cursei de pe Pikes Peak. Respectiv, britanicii şi-ar putea revizui planurile şi să revină, totuşi, anul viitor pe faimosul traseu din statul american Colorado. Anterior Bentley a obţinut victorii şi a stabilit recorduri în clase cu sportive create pe bazele Bentayga şi Continental GT de serie.
Amintim că bolidul Continental GT3 pentru Pikes Peak a fost dezvoltat de specialiştii Bentley în cooperare cu companiile Fastr, Roger Clark Motorsport, M-Sport şi Rhys Millen Racing. Bolidul este propulsat de benzinarul twin-turbo V8 de 4.0 litri, ce dezvoltă peste 750 CP. Proiectul este cu atât mai important pentru britanici, or Continental GT3 este alimentat de noul biocombustibil Bentley, ce are un impact redus cu 85% asupra mediului înconjurător în raport cu combustibilii fosili.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter