Habitaclul noului BMW i4 a fost dezvăluit în detalii, neoficial

1 Iunie 2021, 09:37
Denis Godorozea
Deşi designul exterior a fost dezvăuluit ceva mai devreme, noul BMW i4 abia se pregăteşte de debutul oficial în următoarele zile. Este vorba despre primul coupe cu 4 uşi şi cu sistem de propulsie 100% electric în portofoliul bavarezilor. Imagini cu habitaclul maşinii tocmai au ajuns în mediul online, însă pe cale neoficială deocamdată, în cele mai mici detalii.
Cum putem vedea în imaginile publicate pe reţelele de socializare, noul BMW i4 va avea o planşă de bord cu design combinat cu elemente preluate de la actualele BMW Seria 3 şi Seria 4, dar şi proaspătul SUV electric iX. Cea mai vizibilă modificare în raport cu maşinile ce fac uz de motoare termice este prezenţa unui ecran generos curbat reprezentat de un singur corp şi dedicat instrumentarului de bord digital şi sistemului multimedia. Bavarezii au reuşit să integreze display-ul imens în planşa Seriei 3 fără mari sacrificii.
Celelalte elemente de la bordul noului i4 par a fi unificate cu actualele BMW Seria 3 şi Seria 4, cu care electromobilul i4 împarte câte ceva din substratul tehnic. Bateriile şi motoarele electrice prezente pe ambele punţi nu şi-au lăsat amprenta asupra spaţiului oferit pasagerilor la bord sau la nivel de portbagaj, iar în acest sens i4 va fi identic cu viitorul BMW Seria 4 Gran Coupe, model ce-şi va marca debutul, aparent, după electromobilul din imagini.
Amintim că bavarezii au promis mai multe motorizări pentru electromobilul i4, printre care şi o motorizare de top semnată de divizia M Performance. În acest caz, coupe-ul cu 4 uşi va oferi la activ până la 530 CP cu cele două motoare electrice, în cadrul sistemului de tracţiune integrală xDrive. În această ipostază i4 va putea accelera până la 100 km/h în doar 4 secunde, însă ulterior va exista o interpretare şi mai performantă, potrivit informaţiilor neconfirmate deocamdată, numită i4 M.
1
1,228
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!