Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Honda va pensiona simultan trei modele: două sedanuri şi un monovolum nu vor avea succesori

16 Iunie 2021 - 17:26
Denis Godorozea
Honda a decis să revizuiască portofoliul actual de modele în conformitate cu cerinţele în continuă modificare pe piaţă. Modificările vizează nu doar lansarea noilor SUV-uri şi electromobile, dar şi renunţarea la modele mai vechi. Astfel, până la sfârşitul acestui an japonezii vor pensiona trei automobile din gama actuală, două sedanuri şi un monovolum.
Informaţia a fost distribuită în mediul online de presa din Asia, dar oficialii companiei nipone nu au venit cu comentarii în acest sens. Chiar şi aşa, presa susţine că Honda a notificat furnizorii de componente pentru propriile automobile despre sfârşitul producţiei sedanurilor Clarity şi Legend, dar şi monovolumului Odyssey. Toate modelele vor fi scoase din producţie până la sfârşitul acestui an şi nu vor avea succesori cu generaţii noi, cel puţin în viitorul apropiat.
Sfârşitul istoriei pentru sedanul Honda Legend părea iminent cu câţiva ani mai devreme. Limuzina nu s-a bucurat de succes nici măcar pe piaţa americană, acolo unde era comercializată cu emblema mărcii premium Acura, iar în ultima perioadă a fost disponibilă exclusiv pe piaţa niponă cu emblema Honda. Planuri de relansare pe segmentul respectiv, cel mai probabil, nu există la ora actuală, iar ulterior o încercare în acest sens ar putea fi întreprinsă de Acura.
Cel de-al doilea model pe lista neagră a japonezilor este monovolumul Odyssey, pensionarea căruia a fost şi ea predictibilă în contextul eşecului total al întregului segment de monovolume de familie, care rămân a fi relativ solicitate, aparent, doar în America de Nord. Astfel, deocamdată Odyssey va părăsi piaţa domestică, dar va fi accesibil în continuare în SUA, unde a păşit în generaţia actuală doar cu câţiva ani mai devreme.
Un eşec dureros a fost înregistrat şi de modelul Clarity, cel mai tânăr model în această triadă japoneză, lansat în premieră în 2015. Din start japonezii mizau mult pe noul Clarity, acesta fiind disponibil simlutan cu motorizări 100% electrice, versiune alimentată cu hidrogen şi cea mai solicitată la ora actuală — plug-in hybrid. Versiunea electrică a fost eliminată din ofertă anul trecut, cea alimentată cu hidrogen fiind comercializată în cantităţi exterm de mici, chiar sub 2 mii unităţi din momentul lansării. Şi versiunea hibridă pierde simţitor teren, în faţa concurenţilor, iar în viitor locul ei va fi preluat, cel mai probabil, de modelul Insight.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter