Hyundai publică imagini oficiale cu Elantra N, viitor concurent pentru Civic Type R şi Golf GTI

22 Iunie 2021, 15:17
Denis Godorozea
Coreenii sunt foarte decişi să se lanseze în segmentul global de modele de performanţă cu noua divizie sportivă N. Deocamdată gama enumeră doar câteva modele, iar curând va fi completată cu sedanul Elantra N, model ce va concura cu sportive iconice precum Honda Civic Type R şi Volkswagen Golf GTI. Elantra este, însă, un sedan, iar astfel va fi o ofertă aproape exclusivă în segment.
Pachetul de modificări pregătit de coreeni pentru Elantra aminteşte de tuning-ul de amatori de la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000. Astfel, pe imaginile oficiale cu maşina necamuflată nu urmărim careva elemente aerodinamice super sofisticate, însă diferenţele cu sedanurile de bază sunt vizibile. Elantra nu va avea elemente de decor cromate pe exterior, acestea fiind înlocuite cu inserţii de culoare neagră şi elemente contrastante roşii.
La posterior Elantra N primeşte un eleron static pe capacul portbagajului şi un difuzor integrat în bara de protecţie, care mai include două tobe de evacuare generoase. Fireşte, setul de modificări include şi o colecţie dedicată de jante din aliaj uşor. Jantele ascund şi un sistem de frânare mai performant, cu etriere de culoare roşie şi inscripţii "N". Informaţii tehnice nu există la moment, dar se anticipează că Elantra va avea un substrat tehnic unificat cu hot-hatch-ul Hyundai i30 N şi va avea, respectiv, un benzinar turbo de 2.0 litri sub capotă, ce dezvoltă peste 250 CP. Informaţii complete vor fi dezvăluite în cadrul premierei oficiale ce se va desfăşura peste câteva săptămâni.
1
1,041
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!