În timp maşina asta ar putea costa o avere: Toyota prezintă ediţia GR Supra cu caroserie de carbon

3 Iunie 2021, 11:56
Denis Godorozea
Toyota anunţă lansarea unei noi ediţii exclusive pentru sportiva iconică GR Supra. Interpretarea denumită A91-CF Edition va enumera doar 600 exemplare ce în ani vor ajunge, probabil, piese de colecţie, printre cele mai solicitate de pasionaţii acestui model de performanţă. Să vedem, deci, ce anume o deosebeşte pe această Supra de versiunile standard.
De această dată japonezii au gândit o versiune mai specială decât ceea cu ce ne-au obişnuit anterior, interpretarea A91-CF Edition având elemente de caroserie realizate din fibră de carbon şi un kit aerodinamic modificat şi funcţional, capabil să asigure o forţă de apăsare mai mare în raport cu versiunile standard. Constructorul nu oferă detalii mai exacte în acest sens, însă.
Modificările sunt completate de decorul specific ce combină culorile negru şi roşu, pe exterior şi în habitaclu, dar şi cu un set de jante din aliaj de 19 ţoli. Substratul tehnic nu a suferit modificări, tradiţional, Supra A91-CF Edition având sub capotă benzinarul turbo de 3.0 litri de origine BMW, cu 388 CP la activ. Amintim că în această ipostază sportiva poate accelera până la 100 km/h în 3.9 secunde.
Standard noua ediţie GR Supra include suspensii adaptive şi diferenţial activ pe puntea spate. Sistemul de frânare de serie a fost înlocuit cu mecanisme livrate de Brembo, iar la interior sunt incluse scaune sport cu suport lateral mai profilat. Toyota nu a specificat preţul noii versiuni, dar anunţă că în total vor exista doar 600 unităţi GR Supra A91-CF Edition, toate destinate pieţei din SUA.
0
1,293
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!