Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

KamAZ prezintă noul camion cu prelată, dezvoltat pe baza modelelor chinezeşti

7 Iunie 2021 - 10:58
Denis Godorozea
KamAZ a prezentat un nou camion uşor cu prelată, un viitor concurent pentru vehiculele utilitare ruseşti GAZ. Deocamdată un singur prototip a fost prezentat autorităţilor din Rusia, dar constructorul nu oferă prea multe detalii despre substratul tehnic. Presa rusească sugerează, însă, că maşina a fost dezvoltată pe baza unui camion similar chinezesc.
Primele imagini cu noul camion Kompas au fost publicate pe paginile oficialilor din Rusia, fiind dezvăluit aspectul exterior şi designul habitaclului, însă fără detalii despre substratul tehnic. În calea spre producţia de serie, prototipul viitorului camion cu prelată a beneficiat de un design actualizat în raport cu conceptul virtual, prezentat mai devreme.
Potrivit informaţiilor distribuite de presa rusească cu referire la insider-ii din cadrul KamAZ, la baza Kompas stă o platformă comună cu camioanele uşoare cu prelată ale producătorului chinezesc JAC. Acesta, la rândul său, a preluat substratul tehnic mai devreme de la modelele Isuzu N-Series, lansate acum peste 20 de ani. Acest lucru, teoretic, ar reduce din preţul final pentru clienţi, or camionul va fi propulsat şi de motoare ceva mai vechi ce nu prea corespund normelor de poluare internaţionale. Tot pentru a reduce din costuri ruşii au ales şi materiale ceva mai accesibile la bord, unde se pot adăposti până la doi pasageri pe lângă şofer.
Conform planurilor, KamAZ Kompas va lansat într-o serie diversificată de utilitare pentru diverse segmente şi sarcini. Vor exista camioane cu greutate totală de la 3.5 până la 12 tone, în funcţie de configuraţie. Debutul comercial este planificat pentru anul viitor, dar constructorul nu oferă detalii despre posibila expansiune pe alte pieţe din afara Rusiei.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter