Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Koenigsegg va utiliza biocombustibil generat din emisii vulcanice pentru viitoarele motoare termice

16 Iunie 2021 - 14:24
Denis Godorozea
Deşi a anunţat anterior planuri de electrificare pentru viitoarele supercar-uri din gamă, Koenigsegg urmăreşte să prelungească durata de viaţă a motoarelor cu combustie internă. În acelaşi timp, compania conştientizează impactul negativ asupra mediului, generat de emisii, astfel fiind în căutarea soluţiilor cât mai ecologice pentru motoare termice.
Unul dintre proiectele Koenigsegg în acest sens este înlocuirea combustibilului tradiţional cu metanol generat din sintetizarea dioxidului de carbon emis de vulcani semi-activi. Noul timp de biocombustubil a fost numit de suedezi drept Vulcanol. Totodată, suedezii admit că tehnologia nu este una nouă, or este utilizată de mai mulţi ani în Islanda, ţara în care majoritatea absolută din gospodării este asigurată cu energie geotermică.
În cazul industriei auto, însă, Koenigsegg este printre primii constructori care propun o asemenea soluţie. Potrivit estimărilor, noul Vulcanol este cu aproximativ 90% mai ecologic decât combustibilii tradiţionali în ceea ce priveşte emisiile de carbon. Mai mult de atât, suedezii îşi doresc ca viitoarele modele echipate cu noul sistem de propulsie să fie capabile să contribuie la curăţarea aerului din mediul înconjurător atunci când motorul este în funcţiune. Deocamdată, însă, Koenigsegg nu a relatat despre caracteristicile motoarelor alimentate cu Vulcanol şi nici termeni mai exacţi de lansare pe piaţă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter