La 87 de ani şi-a realizat visul: un american a cumpărat noul Chevrolet Corvette din teamă că viitorul va fi electric

30 Iunie 2021, 10:48
Denis Godorozea
Un pensionar american şi-a realizat visul la 87 ani, cumpărând un Chevrolet Corvette de generaţie nouă din frică că aceasta ar putea fi ultima sportivă din gama constructorului american, echipată cu motor termic. Amintim că Corvette de generaţie nouă a optat pentru o arhitectură cu totul nouă, având motorul în partea posterioară şi nu sub capotă, precum la predecesori.
Este vorba despre Vern Eden, un bărbat în vârstă de 87 ani din oraşul Valleyford. Eden a relatat jurnaliştilor că şi-a dorit de mulţi ani un Corvette, dar nu cumpăra sportiva chiar dacă avea bani suficienţi pentru achiziţie. Asta pentru că, zice el, generaţiile precedente avea motorul amplasat în partea frontală, fapt ce o făcea să se simtă greoaie maşina.
Vern Eden a muncit întreaga sa viaţă la volan, din care 44 de ani i-a petrecut la bordul camionului în servicii de livrare. Eden a visat de mult timp la un Corvette şi doar generaţia actuală l-a convins să-şi realizeze vechiul vis. Acum Vern conduce un sportcar echipat cu benzinar V8 de 6.2 litri, capabil să dezvolte 500 CP. Actualul Corvette a fost lansat nu prea demult, astfel este foarte posibil ca Chevrolet să renunţe la motorizările clasice cu combustie internă cu lansarea celei de-a noua generaţie în favoarea sistemelor electrice.

Pensionarul savurează noua sa maşină zilnic, nu doar în week-end-uri când are poftă de vreo escapadă mai aventuroasă. De altfel, Corvette pare să fie un sportcar practic, or Vern transportă cu el chiar şi piese pentru utilajele agricole de la propria fermă. În viitorul apropiat, însă, bărbatul vrea să pună la încercare toate posibilităţile bolidului şi să-l ruleze până la viteza maximă de 312 km/h.
0
1,117
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!