Legendara Audi quattro revine în format electric, însă fără implicarea directă a mărcii germane

28 Iunie 2021, 09:47
Denis Godorozea
Audi quattro este indubitabil una dintre cele mai valoroase şi iconice modele din istoria mărcii din Ingolstadt. Sportiva de rally a dus faima Audi în întreaga lume şi a dat naştere concepţiei de tracţiune integrală quattro, una ce nu lasă loc de dubii nici în gândurile fanilor înrăiţi ale celorlalte mărci premium din triada germană. Acum legenda poate renaşte, în format electric şi cu design actualizat, dar se pare că cei de la Audi nu au pus mâna la această relansare.
Asta pentru că proiectul maşinii din imagini, denumite EL1, aparţine unei companii tinere bavareze, Elegend. Exact din motiv că Audi nu participă în vreun oarecare mod la proiect, entuziaştii nici nu au şanse să-şi denumească creaţia cu denumirile ce aparţin mărcii din Ingolstadt, dar trăsăturile comune cu legendara quattro în versiunea Sport pot fi observate dintr-o singură privire.
Deocamdată Elegend EL1 există doar în format digital, poate cu câteva prototipuri care nu sunt gata nici măcar de teste pe circuit. De altfel, autorii proiectului sugerează că varianta finală ar putea fi modificată niţel în calea ei spre producţie, însă substratul tehnic a fost deja pus la punct. Conform planurilor, EL1 va avea la bază un monocock din fibră de carbon de producţie internă Elegend, care va permite asigurarea unei greutăţi decente pentru manevrabilitate de excepţie, de care a dat cândva dovadă sportiva originală quattro.
Greutatea maşinii va constitui circa 1,680 kg, dintre care doar bateriile vor constitui 550 kg! Capacitatea bateriei va fi egală cu 90 kWh, iar autonomia în condiţii normale va ajunge până la 400 km. Maşina va fi propulsată de un sistem delectric de 816 CP, cel mai probabil format din trei motoare electrice. Această configuraţie va permite sportivei electrice să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2.8 secunde. Viteza maximă va constitui 255 km/h.
Primele exemplare Elegend EL1 vor fi lansate abia în 2023, iar în total compania planifică să producă doar 30 unităţi. Fireşte, o asemenea bijuterie exclusivistă nu poate avea un preţ accesibil, or EL1 va costa cel puţin un milion de euro.
0
1,081
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!