Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lexus poate lansa un model sportiv accesibil pe baza noului Toyota GR86

25 Iunie 2021 - 17:39
Denis Godorozea
Lexus analizează posibilitatea completării gamei de coupe-uri şi decapotabile sportive cu un model mai compact, dezvoltat pe baza noii generaţii Toyota GR86 care, la rândul său, împarte substratul tehnic cu coupe-ul BRZ al celor de la Subaru. Conform aşteptărilor, noul model ar putea fi denumit Lexus UC, ce vine de la Urban Coupe.
De menţionat, că convertirea noilor GR86/BRZ într-un nou model cu emblema Lexus n-ar fi o sarcină prea dificilă sau costisitoare, or marca premium niponă nici nu ar avea nevoie în acest caz de modificări tehnice complexe, dar ar putea oferi un model care să satisfacă cerinţele clienţilor ceva mai pretenţioşi, cu un habitaclu înnobilat şi o listă de opţionale ceva mai generoasă. Fireşte, s-ar putea opta şi pentru un design familiar limbajului stilistic Lexus.
Presa japoneză sugerează, însă, că sportiva cu emblema Lexus ataşată de grilă va fi chiar ceva mai mare în raport cu modelele lansate sub brandurile Toyota şi Subaru. În acest caz lungimea coupe-ului Lexus se va apropia de 4,500 mm, pe când GR86 şi BRZ măsoară aproximativ 4,265 mm în lungime. Dar e foarte puţin probabilă apariţia unei motorizări noi, or Lexus va opta, cel mai probabil, pentru acelaşi benzinar aspirat natural de 2.4 litri. Dar nu este exclusă majorarea puterii în cazul sportivei premium. Amintim că în cazul GR86 motorul oferă 231 CP şi 250 Nm.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter