Megazilla americană: Ford pregăteşte un benzinar turbo V8 de 7.3 litri pentru pickup-uri

1 Iunie 2021, 10:49
Denis Godorozea
În ciuda tendinţelor industriei auto şi lansării recente a primului pickup electric, Ford nu planifică să renunţe complet la motoarele mari cu combustie internă. Cel puţin deocamdată, or americanii pregătesc o versiune monstruoasă pentru motorul Godzilla, ce se va situa sub capotele celor mai mari pickup-uri comercializate pe piaţa nord-americană, ce va putea oferi din uzină circa 1,000 Nm, sau chiar mai mult.
Informaţii despre Megazilla, benzinar turbo V8 de 7.3 litri pe baza unităţii aspirate natural Godzilla au fost dezvăluite şi mai devreme. Acum Ford confirmă oficial dezvoltarea unei noi versiuni pentru motorul respectiv, ce va fi oferită pe cele mai mari pickup-uri din gamă, capabile să tracteze chiar şi remorci de camioane fără prea mult efort. De menţionat, însă, că pachete de tuning cu adăugarea turbocompresoarelor au fost oferite de companii terţe şi mai devreme.
Standard benzinarul de 7.3 litri oferă circa 440 CP, dar cu turbocompresoare şi o asemenea cilindree motorul este capabil de caracteristici similare cu cele oferite de unităţi V8 modificate de BRABUS, de exemplu. Ei bine, deocamdată Ford nu oferă detalii oficiale în acest sens, dar voci apropiate companiei americane sugerează că unitatea va fi capabilă să ofere un cuplu maxim de peste 1,000 Nm. Cum am menţionat şi mai sus, însă, benzinarul nu va avea misiunea să spargă recorduri de performanţe în segment, urmând să fie destinat pickup-urilor din seria Super Duty, precum F-250 şi F-350.
2
962
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!