Mercedes-Benz lansează noul Actros L, cel mai echipat şi sigur camion german de serie

22 Iunie 2021, 16:25
Denis Godorozea
Mercedes-Benz dictează standarde în industria auto mondială, iar odată cu introducerea modelului Actros în 1996, a devenit şi unul dintre liderii segmentului de camioane. Actuala generaţie Actros a fost lansată în premieră în 2018, iar acum germanii vin să ofere cea mai sigură şi cea mai echipată interpretare din portofoliu, numită "Actros L".
Noul Actros L poate fi numit drept un S-Class în segmentul camioanelor, sau chiar un S-Class preparat de Maybach. Dacă versiunea Actros F pune accentul pe funcţionalitate iar seria Edition 2 aduce un set de modificări exclusiviste, atunci Actros L vine să ofere mai mult spaţiu şi un nivel de echipare de top la bord, punând accentul pe confortul şi siguranţa celui din spatele volanului.
Cabina şoferului oferă spaţiu de 2.5 metri în lăţime şi are o podea plată. Concomitent, germanii anunţă îmbunătăţiri la izolarea fonică şi termică, fiind inclus un sistem îmbunătăţit de climatizare. O atenţie deosebită a fost acordată locului de bază a şoferului, scaunului din spatele volanului, coborât acum cu 40 mm pentru o poziţie mai relaxantă şi vizibilitate îmbunătăţită. Tot de dragul vizibilităţii germanii au optat pentru faruri de tip LED cu regimuri automatizate de funcţionare. Toate acestea sunt completate cu multiple posibilităţi de personalizare a ambianţei interioare, cu tot soiul de tapiserii, culori şi inserţii decorative, dar şi o colecţie generoasă de opţionale şi accesorii.
Lista sistemelor de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer a fost completată cu pachetul Active Sideguard Assist, unul care poate opri camionul în cazul detectării unui obstacol pe partea laterală a camionului, în viraj spre exemplu, capabil să detecteze şi pietoni sau ciclişti. Amintim că până acum Actros oferea şi sistem de frânare automatizată de urgenţă cu oprire completă şi rulare automatizată în trafic cu menţinerea distanţei.
Sistemul numit Active Drive Assist 2 (sau ADA 2) va opri automatizat camionul şi în cazul în care sistemul va sesiza că şoferul nu mai controlează volanul. Oglinzile retrovizoare laterale au fost înlocuite pe varianta de serie cu camere de supraveghere cu afişaje pe ecrane dedicate ataşate de montanţi, cu imagini de calitate de rezoluţie HD.
Pe lângă cele menţionate, Mercedes-Benz introduce pentru întreaga gamă Actros servicii digitale de prelucrare şi stocare a informaţiilor despre costuri de călătorii şi întreţinere, pentru stocarea datelor relevante pentru călătorii, toate pentru un bun management al companiei.
Lansarea europeană a noii versiuni Mercedes-Benz Actros L va avea loc în 1 iulie 2021, când clienţii vor putea plasa comenzi pentru noua versiune a camionului. Livrările vor demara în luna noiembrie a acestui an. Gama motorizărilor pentru Actros L este standardizată portofoliului actual de unităţi turbodiesel cu cutii automate disponibile şi pentru alte versiuni de serie.
0
1,132
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!