Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mitsubishi publică imagini cu primul SUV electric din gamă, noul Airtrek, 100% chinezesc

16 Iunie 2021 - 09:41
Denis Godorozea
Ar fi dificil să găseşti astăzi un fan al industriei auto japoneze care ar fi mulţumit de evoluţia mărcii Misubishi din ultimele decenii. Cu doar două-trei decenii Mitsubishi dicta legi în segmente auto cu modele legendare, sportive, fiind şi un constructor inovator în segmentul electrificării cu modelul de succes Outlander PHEV. Între timp, din faima mărcii nu prea a mai rămas nimic decât SUV-uri ce doar să facă uz de denumiri iconice. Uite că acum Mitsubishi a ajuns şi la o nouă etapă de badge engineering, lansând primul său SUV electric.
Nici Airtrek nu este un nume chiar nou în portofoliul japonezilor, acesta fiind anterior numele SUV-ului Outlander în versiunea destinată pieţei japoneze pe una din generaţiile precedente. Noul Airtrek, însă, este un model destinat în exclusivitate pieţei din China, pe care Mitsubishi tot încearcă să o cucerească, dar fără prea mult succes. În esenţă, însă, Airtrek este un GAC Aion V, pe care în repetă în proporţie de 100% din punct de vedere al substratului tehnic, având doar un aspect exterior standardizat cu gama actuală de modele. Dar asemănări cu alte modele Mitsubishi trezeşte doar calandrul decorativ frontal, aparent.
SUV-ul chinezesc Aion V a fost lansat pentru prima dată anul trecut, acesta fiind un model de dimensiuni apropiate cu actualul Mitsubishi Eclipse Cross sau Volkswagen Tiguan Allspace. Modelul este echipat cu un singur motor electric ce acţionează roţile punţii faţă şi dezvoltă 184 CP şi 350 Nm. Motorul poate fi alimentat de una din cele două baterii, capacitatea cărora nu este specificată, dar autonomia promisă de producător este cuprinsă între 500 şi 600 km, dar calculată conform vechiului standard optimist NEDC.
În asemenea condiţii, Aion V nu se bucură de un succes nici pe piaţa domestică, iar acum cu un substrat tehnic identic şi caracteristici apropiate acesta va concura şi cu noul Mitsubishi Airtrek. Ei bine, SUV-urile pot fi distinse prin designul exterior şi ambianţa interioară, unde Airtrek prezintă o planşă de bord, aparent, mai atractivă decât la toate modelele actuale Mitsubishi, oferite pe alte pieţe. Aici SUV-ul în interpretarea japoneză oferă două ecrane generoase, pentru instrumentarul de bord şi sistemul multimedia şi tapiserie ceva mai calitativă.
Noul Mitsubishi Airtrek va debuta exclusiv pe piaţa din China în cea de-a doua jumătate a acestui an fără şanse de expansiune pe alte pieţe. În Europa sau SUA japonezii vor dezvolta un electromobil diferit, care va prelua o bună parte din substratul tehnic de la partenerii de Alianţă Renault-Nissan.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter