Niva clasică revine în cursele Rally Dakar după o pauză de 35 de ani! Cum va arăta offroader-ul

3 Iunie 2021, 15:02
Denis Godorozea
După o pauză de exact 35 de ani offroader-ul sovietic produs şi astăzi va reveni în cursele Rally Dakar — imagini cu Niva pregătită de competiţii au fost distribuite în mediul online. De menţionat, însă, că maşina va reprezenta o echipă de curse din Elveţia, ci nu Rusia.
Niva rusească va reveni în competiţia legendară în 2022 în categoria proaspăt lansată Dakar Classic, gândită pentru a readuce la grila de start bolizii ce au participat în raliu până în anul 2000. Offroader-ul sovietic va fi pilotat de echipa Racing Lada din Elveţia, Mario Jacober şi Sladjan Miljic. Pregătirile pentru Dakar au demarat în cadrul echipei acum câteva luni şi între timp a fost selectat designul maşinii, prezentat acum.
La baza prototipului creat de cei de la Racing Lada stă versiunea cu 3 uşi VAZ-2121, un exemplar produs în 1984. Maşina a fost achiziţionată în oraşul Novosibirsk din Rusia, în momentul achiziţiei odometrul indicând un parcurs de peste 84 mii kilometri.
Pentru a putea participa în cursă Niva a beneficiat de o reparaţie şi fortificare a elementelor caroseriei în conformitate cu standardele impuse de Rally Dakar. Benzinarul aspirat natural a fost reabilitat şi va rămâne sub capota offroader-ului în cursă, dar în următoarele luni va urma o serie de teste şi configurări la nivel de caroserie şi transmisie.

Ediţia din 2022 Rally Dakar se va desfăşura între 2 şi 14 ianuarie în Arabia Saudită. Ultima cursă în care a participat offroader-ul sovietic a fost cea din 1987.
0
1,158
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!