Noi detalii despre accidentul cu maşina poliţiei din week-end: celălalt şofer fugea de poliţie, de fapt, crezând că e băut

21 Iunie 2021, 08:54
Redacţia PiataAuto.md
În seara zilei de sâmbătă, în satul Cazaclia din Găgăuzia, Moldova, s-a produs un accident neobişnuit, în care o Skoda Octavia a poliţiei şi o Honda CR-V s-au ciocnit frontal, ambele în cu zona dreapta faţă a fiecărei din ele. Vă informam despre acel accident cu circumstanţe neclare şi promiteam să revenim cu detalii relevante.
Ei bine, să pare că totul a fost altfel decât părea la prima vedere. Maşina poliţiei n-ar fi stat pe marginea drumului ci s-ar fi deplasat în întâmpinare în încercarea de a opri Honda. Trei echipaje INSP au intrat în satul Cazaclia pentru un control de rutină a şoferilor beţi şi au făcut-o din direcţii diferite — două dintr-o parte a satului şi unul — din alta.
Honda CR-V a atras atenţia poliţiştilor prin manevre bruşte la vedea echipajelor, aşa că poliţiştii au încercat să-l oprească, iar şoferul a ignorat somaţiile şi a încercat să fugă. În încercarea sa el s-a întâlnit cu celălalt echipaj de poliţie, care venea din direcţie opusă, şi l-a lovit frontal.
Şoferul de la volanul Honda s-a dovedit a fi un locuitor al aceluiaşi sat, care ştiuse că băuse mai devreme şi din această cauză încercase să fugă. Paradoxul e că nivelul alcoolemiei sale s-a dovedit a fi mai mic, de doar 0.11 mg/L, ceea ce e cu 0.04 mg/L mai puţin decât limita de la care survine răspunderea administrativă în Moldova. Prin urmare, dacă ar fi oprit şi poliţiştii i-ar fi măsurat alcoolemia, aceşltia l-ar fi lăsat pur şi simplu să plece fără nici o amendă, pentru că doar de la 0.15 mg/L în sus se aplică amendă, iar de la 0.30 mg/L în sus — se aplică dosar penal. Tot ce e sub 0.15 mg/L se consideră admisibil.
0
3,628
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!