Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noile troleibuze italiene au început a circula pe străzile Chişinăului: acestea au uşi pe ambele părţi

7 Iunie 2021 - 16:12
Redacţia PiataAuto.md
Acum mai bine de o lună, primarul de Chişinău, Ion Ceban, publica primele poze şi informaţii despre două troleibuze articulate din Italia, care au fost achiziţionate de municipalitate la un preţ infim şi urmau să ajungă în Moldova.
Imagine publicată de primarul Chişinăului, acum o lună, cu momentul încărcării primului troleibuz în Italia

Troleibuzele au fost fabricat încă în anul 2014, dar, din motive deocamdată neanunţate, acestea au stat în depozit 7 ani, având la bord doar 200 km. În rezultat, dacă atunci când erau noi acestea au costat 700 mii euro, acum Chişinăul le-a cumpărat la un preţ de 50 mii euro bucata. Troleibuzele dispun de podea coborâtă şi sisteme de aer condiţionat.
Imagine surprinsă în Chişinău în momentul livrării celui de-al doilea troleibuz. Foto: Vasilyi Tovtul / Facebook

În momentul publicării primelor imagini, însă, a apărut o dilemă. Troleibuzele aveau uşi pe partea stângă, dar nu existau şi imagini cu partea dreaptă a troleibuzelor. La încercările repetate de a afla dacă acestea dispun cumva de uşi şi pe partea dreapta, sau e vorba de vreo gafă la mijloc, nu am primit un răspuns clar.
Imagine cu primul troleibuz, surprins azi circulând prin Chişinău. Foto: Facebook / Типичная Молдова

Acum, însă, aceste troleibuze au ajuns în Moldova şi au fost deja surprinse în momentele livrării şi rulării pe străzi. Odată cu asta, s-a confirmat şi faptul că cele două troleibuzele au uşi şi pe partea dreaptă, prin urmare vor putea opera fără probleme pe străzile din Chişinău.
Imagine cu primul troleibuz, surprins azi circulând prin Chişinău, pe bd. Dacia, pe ruta 22. Foto: Facebook / Типичная Молдова
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter