Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul electromobil alimentat cu hidrogen BMW X5 i Hydrogen Next a ieşit la teste pe drumurile publice

17 Iunie 2021 - 11:29
Denis Godorozea
BMW a publicat imagini şi informaţii oficiale despre noul X5 i Hydrogen Next. Prototipul a ieşit la teste pe drumurile publice, fiind angajat în verificări finale înainte de debutul oficial. Noua motorizare va avea la bază SUV-ul de generaţie actuală, însă de tehnologia nouă vor face uz şi alte modele ulterior, probabil tot din gama BMW i.
Proiectul a demarat din 2013, când bavarezii s-au aliat cu japonezii de la Toyota în vederea dezvoltării unor sisteme de propulsie de generaţie nouă, bazate pe pile de combustie cu hidrogen. Între timp, ambii constructori au lansat mai multe concepte şi modele de serie cu tehnologii similare, dar se pare că noul X5 i Hydrogen Next vine să ofere ceva nou în segment.
Deocamdată BMW nu oferă prea multe detalii despre substratul tehnic, dar dezvăluie că X5-ul alimentat cu hidrogen va avea la bază un motor electric de 374 CP la activ. Nu se cunoaşte dacă caracteristicile vor rămâne în vigoare şi pentru varianta de serie, dar prototipul are rezervoare ce pot stoca până la 6 kg de hidrogen. În acest sens, X5 este înrudit cu Toyota Mirai, de la care a preluat celulele de combustie.
Bavarezii sunt optimişti în ceea ce ţine de viitorul tehnologiilor bazate pe hidrogen în industria auto, însă crossover-ul electric i Hydrogen Next va fi un model de serie, totuşi, limitată. Versiunea de serie urmează să debuteze pe parcursul anului viitor, iar rezultatele vânzărilor şi utilizării zilnice îşi vor lăsa amprenta asupra viitorului tehnologiei în portofoliul BMW.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter