Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

O cursă ilegală de stradă a sfârşit grav în Germania, iar poliţia intenţionează să-i pedepsească exemplar pe şoferi

7 Iunie 2021 - 20:03
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile vă informam despre metode tot mai ingenioase ale poliţiştilor din Germania de a lupta cu cei care-şi fac de cap pe străzile oraşului şi se lasă antrenaţi în tot soiul de curse ilegale şi goană cu viteze nebune pe artere urbane. Iată că în acest week-end o asemenea cursă a sfârşit cu un accident grav, iar poliţia a pus în aplicare măsuri dure şi intenţionează să-i pedepsească exemplar pe şoferi.
Imagine de la locul accidentului produs în Dortmund în week-end

În Germania, la fel ca şi în Republica Moldova, în anul 2020 a fost adoptată o nouă prevedere legală, care se referă la interdicţia curselor neautorizate de stradă. Organizarea sau chiar participarea în întreceri spontane pe străzile oraşelor se pot solda cu amenzi usturătoare, suspendări ale permiselor de conducerea şi chiar închisoare în cazuri mai grave. E valabil pentru ambele ţări menţionate, atât Germania, cât şi Moldova, iar în Moldova aceste prevederi au fost adoptate după accidentul din luna mai 2020, când un Audi şi un BMW, erau antrenate într-o asemenea cursă, iar Audi a traversat la roşu intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Ismail, lovind din plin o Toyota a unui serviciu de taxi. Ambii ocupanţi de la bordul Toyotei au decedat în rezultat, iar şoferul Audi a fost ulterior condamnat la închisoare, deşi celălalt şofer antrenat în cursă aşa şi n-a mai fost tras la răspundere.
Imagini din accidentul cu Audi din Chişinău, mai 2020

Un caz foarte similar s-a produs sâmbătă seara în oraşul Dortmund din Germania. Tot un Audi a fost protagonistul. Şoferul de 22 de ani din Audi s-a antrenat într-o cursă ilegală de stradă cu un Mercedes, condus tot de un tânăr de 22 de ani. Aceştia au accelerat la viteze imense, iar şoferul din Audi a executat câteva manevre rapizi de schimbare a benzilor, după care a ajuns în spatele unei alte maşini, care aştepta să vireze regulamentar la stânga. Audi nu a mai putut frâna în timp util şi a lovit cu putere acea maşină, la volanul căreia se afla o doamnă de 35 de ani, după care Audi a ajuns în peretele unui edificiu. Mercedesul a reuşit să evite impactul şi să fugă de la locul accidentului.
Patru oameni au fost răniţi, câţiva chiar grav răniţi, inclusiv şoferiţa din maşina lovită. Din fericire, aceştia sunt în viaţă, dar starea unora este foarte gravă, aceştia fiind în îngrijirea medicilor. Din momentul în care a înţeles că are de-a face cu efectele unei curse ilegale de stradă, poliţia a declanşat toate mecanismele de a-i pedepsi dur pe şoferi.

Ridicând imaginile camerelor de supraveghere, a devenit clar care a fost celălalt vehicul şi în timp minim Mercedesul şi şoferul său au fost identificaţi. Poliţia i-a confiscat imediat atât permisul de conducere a acestui şofer, cât şi maşina, ca instrument al producerii unei fapte penale. Acelaşi lucru l-au făcut şi în raport cu şoferul din Audi, chiar dacă maşina acestuia a fost avariată până la nivelul de daună totală. Acum, ambii şoferi riscă pedepse penale, inclusiv riscă termen de închisoare, iar pe lângă asta ar putea avea de achitat şi pagubele materiale pricinuite părţilor terţe, pe care poliţia le estimează la minim 85,000 euro, întrucât asigurarea nu acoperă pagubele în urma curselor ilegale pe drumurile publice.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter