Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Offroader pe cadru dur cu caracter sport: Toyota lansează versiune TRD pentru 4Runner

2 Iunie 2021 - 12:11
Denis Godorozea
Toyota diversifică oferta în gama offroader-elor pe cadru dur cu o nouă versiune pentru 4Runner, proaspăt alăturat seriei TRD Sport. Ca şi celelalte modele din gama respectivă, 4Runner beneficiază de un nivel de echipare standard mai generos, dar şi decor exterior exclusiv.
Comparativ cu interpretările precedente TRD Off-Road şi TRD Pro, noul 4Runner TRD Sport pune accentul anume pe caracteristici dinamice pe asfalt. Din punct de vedere tehnic noua interpretare nu aduce careva modificări majore, dar japonezii au recalibrat modul de funcţionare a suspensiei adaptive X-Reas pentru suport în abordarea mai aventuroasă a virajelor. Cu acelaşi scop suspensia a fost rigidizată, însă 4Runner va fi capabil în continuare de escapade în offroad şi va face faţă suprafeţelor de teren accidentat.
Pe exterior 4Runner TRD Sport poate fi distins prin elemente de decor exterioare finisate în culoarea caroseriei, fără elemente din plastic nevopsit sau suprafeţe cromate. Standard este prevăzut un set de jante din aliaj cu diametru de 20 ţoli în schimbul celor de 17 ţoli oferite pe versiunile de bază, iar pe capotă este prevăzută şi o priză de aer, dar probabil una decorativă, or gama motorizărilor nu a suferit schimbări.
Cu nivelul de echipare standard mai generos, 4Runner TRD Sport oferă fără costuri adiţionale sistemul multimedia de top din ceea ce se oferă pe offroader-ul respectiv în prezent. Habitaclul este tapisat cu piele rezistentă şi cusături contrastante de culoare albă. Prezente sunt şi emblemele ediţiei TRD pe tetiere şi planşa de bord.
Cum am şi menţionat mai sus, Toyota 4Runner TRD Sport nu aduce picanterii în gama motorizărilor, fiind disponibilă singura unitate aspirată natural, benzinarul V6 de 4.0 litri, ce dezvoltă 274 CP. Motorul se cuplează la cutia automată arhaică cu 5 rapoarte, iar cumpărătorii pot selecta doar tipul de transmisie, cu roţi motrice spate sau tracţiune integrală.
Ca şi celelalte versiuni 4Runner, noul TRD Sport este dedicat exclusiv pieţelor americane. În SUA noua versiune porneşte de la aproximativ 45 mii dolari americani, sau cu circa 8 mii dolari mai mult decât costă un 4Runner standard.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter