Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Offroader-ul arhaic Lada Niva Travel e cu 6,000 euro mai scump decât Dacia Duster în Slovacia

9 Iunie 2021 - 18:02
Denis Godorozea
Lada lansează offroader-ul Niva Travel într-o nouă, cea de-a treia ţară europeană — acum offroader-ul rusesc, moştenit din parteneriatul cu General Motors, poate fi achiziţionat şi în Slovacia. Surprinzător însă, Niva Travel cu substrat tehnic arhaic, costă cu 6,000 euro mai scump decât actuala generaţie Dacia Duster în ţara respectivă.
Amintim că Niva Travel a revenit în gama constructorului rusesc după ce General Motors a renunţat la propriile active în cadrul întreprinderii comune GM-AvtoVAZ în Rusia. Lada a preluat modelul dezvoltat în comun acum două decenii şi a pregătit un facelift amplu, dar care a vizat predominant partea estetică a maşinii, din punct de vedere tehnic Niva Travel fiind identică cu maşina lansată acum 20 de ani. După facelift, Niva Travel a devenit disponibilă şi în Europa, în ţări precum Germania şi Cehia. Mai nou, Niva Travel poate fi achiziţionată într-un showroom dedicat mărcii din Rusia în oraşul Zilina.
Succesul offroader-ului rusesc în Slovacia pare, însă, incert, iar asta din cauza preţului exorbitant, aproape dublu faţă de cât costă o Niva Travel în Rusia. Cumpărătorii creaţiei de acum 20 de ani vor trebui să achite 16,590 euro pentru un model în echiparea de bază. Doar vopseaua metalizată îi va costa adiţional încă 490 euro. Pentru că ne-a părut exagerat preţul, am consultat site-ul oficial Dacia din Slovacia, pentru a afla cât ar costa cel mai apropiat concurent Niva Travel acolo, iar diferenţa este cu adevărat şocantă — exact 6,000 euro, or Duster porneşte acolo de la 10,590 euro! Mai mult de atât, un exemplar ceva mai echipat Niva Travel va costa 18,990 euro!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter