Opel publică imagini şi informaţii oficiale despre noua generaţie Astra

29 Iunie 2021, 19:03
Denis Godorozea
Opel a dezvăluit o galerie de imagini oficiale şi informaţii despre noua generaţie a hatch-ului Astra. Deocamdată maşina apare în mediul online cu caroseria camuflată şi planşa de bord acoperită, asta ca să nu dezvăluie designul actualizat până la premiera oficială. Debutul mondial va avea loc, însă, în următoarele săptămâni, iar hatch-ul va fi tradiţional acompaniat şi de un break.
Imaginile cu noul Astra cu caroseria camuflată au fost preluate în timpul testelor — compacta germană se află acum la etapa finală de verificări până la debut. Potrivit germanilor, Astra a fost testată în diverse condiţii, inclusiv de temperaturi extreme, dar şi în offroad, or Astra va fi capabilă să parcurgă cu uşurinţă vaduri de până la 25 cm, deci peste garda la sol, dar şi să parcurgă drumuri accidentate şi noroi.
Amintim că tehnic Opel Astra de generaţie nouă este foarte apropiat de compacta franceză Peugeot 308, debutată ceva mai devreme. La baza noului model va sta platforma modulară EMP2 a concernului Stellantis, care ulterior va da naştere şi altor modele compacte sub emblemele constructorilor ce au făcut anterior parte din grupul FIAT-Chrysler.
Însă Astra şi 308 vor avea chiar şi caroserii foarte apropiate ca formă, designul fiind original. Astra va beneficia de o fascie frontală nouă, numită Opel Vizor, asemănătoare cu cea pe care am văzut-o pe noua generaţie Opel Mokka. Habitaclul va adopta concepţia Pure Panel, cu minim de comenzi tradiţionale.
Gama motorizărilor va fi, astfel, comună cu modelele franceze. Astra nu va renunţa deocamdată nici la motorizările diesel, urmând să ofere unitatea BlueHDi de 1.5 litri. Gama motoarelor pe benzină va fi formată din unităţi PureTech de 1.2 litri, cu 110 sau 130 CP la activ. În vârful gamei se vor situa două versiuni hibride pe baza benzinarului turbo de 1.6 litri, cu 180 CP sau 225 CP la activ. Ulterior va fi prezentă şi o versiune 100% electrică, dar care deocamdată nu a fost prezentată nici pentru noua generaţie Peugeot 308.
0
1,076
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!