Opt maşini de lux confiscate de la poliţişti cercetaţi pentru mită vor fi vândute de autorităţile din România

7 Iunie 2021, 15:29
Denis Godorozea
Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) va scoate în vânzare prin licitaţie un lot de opt automobile de lux, confiscate de la angajaţi de stat şi poliţişti, în cadrul dosarelor penale intentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) din România pentru corupţie. Printre maşinile confiscate se numără modele precum BMW Seria 7, Mercedes-Benz GLE, Volkswagen Arteon, Audi A6 şi Audi Q7.
ANABI a fost sesizată de DNA în vederea preluării în administrare a celor opt automobile confiscate de la persoanele vizate în dosar pentru luare sau dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, toate în cadrul unui grup infracţional organizat demascat în Suceava. Valoarea estimată a mijloacelor de transport constituie în total circa 260 mii euro.
Automobilele au fost confiscate în cadrul dosarelor de corupţie pornite la Serviciul Permise Auto Suceava, unde mai mulţi poliţişti, demnitari şi procurori din cadrul DNA au fost arestaţi. Potrivit hotnews.ro, grupul criminal a fost condus de şeful Serviciului Permise Auto împreună cu alţi poliţişti şi funcţionari, care împreună fraudau examenele pentru obţinerea permiselor de conducere. Procurorii DNA susţin că persoanele învinuite cereau între 5,000 şi 7,000 euro pentru eliberarea unui permis de conducere, iar din mijloacele băneşti obţinute ilegal şi-ar fi achiziţionat automobile de lux şi alte bunuri.
0
1,762
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!