Pininfarina, atelier ce a creat legende precum Ferrari, prezintă noua gamă de camioane Gaussin

30 Iunie 2021, 13:23
Denis Godorozea
Parteneriatul dintre Gaussin şi Pininfarina prezintă o nouă flotă de camioane electrice, ce în câţiva ani se vor lansa în noul segment pe piaţa transportatorilor de mărfuri, pentru a concura direct cu vehiculele ecologice din gamele Mercedes-Benz, Tesla şi Volvo. Deocamdată a fost dezvăluit parţial doar designul camioanelor, însă cei de la Gaussin au dezvăluit şi caracteristici promiţătoare, precum autonomii electrice record.
Gaussin este o companie mai puţin cunoscută la nivel mondial, dar este un jucător important pe piaţa transportatorilor de mărfuri cu o flotă de peste 50 mii vehicule în întreaga lume. Gaussin dezvoltă şi produce camioane şi soluţii pentru segmentul de transport de mărfuri, iar acum pregăteşte o nouă platformă pentru viitoarele camioane electrice, ce vor fi comercializate cu propria emblemă. Designul camioanelor a fost elaborat de Pininfarina, atelier italian ce a pus mâna la apariţia adevăratelor legende din industria auto, modele precum Ferrari, Lancia şi Alfa Romeo.

Cei de la Gaussin dezvoltă o platformă proprie de tip skateboard, care în viitor va da naştere unei game generoase de camioane pentru diverse sarcini şi condiţii de exploatare. Sunt prevăzute sisteme electrice alimentate cu energie stocată în baterii, dar şi sisteme cu pile de combustibil pe bază de hidrogen. Versiunile electrice ale camioanelor de top vor oferi autonomii de până la 1,200 km, deci mai mult decât promit chiar cei de la Tesla pentru camionul Semi. Mai multe informaţii, însă, vor fi publicate mai târziu, cel mai probabil în cadrul premierei oficiale ce ar putea avea loc până la finalul acestui an.
0
891
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!