Plaid e prea bun: Elon Musk anulează versiunea de top Plaid+ pentru sedanul electric Model S

7 Iunie 2021, 12:49
Denis Godorozea
Tesla a renunţat la cea mai performantă versiune Plaid+ pentru sedanul electric Model S. Anunţul a fost făcut de fondatorul companiei, Elon Musk, care susţine că decizia a fost luată pentru că versiunea Model S Plaid este suficient de bună, fiind, potrivit lui, cel mai rapid automobil de serie din istorie.
Amintim că pentru interpretarea Plaid+ americanii de la Tesla promiteau autonomie maximă de circa 800 km, în timp ce cele trei motoare electrice puneau la dispoziţia şoferului circa 1,100 CP. La rândul său, interpretarea Plaid are o autonomie redusă până la puţin peste 620 km, puterea totală generată de motoarele electrice, tot trei la număr, fiind de peste o mie de cai putere.
În această ipostază sedanul electric poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2.1 secunde, fiind mai rapid, teoretic, chiar şi decât bolizii de milioane din portofoliul Bugatti. Sportiva electrică a devenit disponibilă pentru comandă pe cale oficială de curând şi în România, unde porneşte de la 120 mii euro.
De menţionat, că la ora actuală Tesla Model S nu oferă vreo versiune "lentă", or chiar şi cea mai accesibilă interpretare Long Range poate accelera până la 100 km/h în doar 3.2 secunde, simţitor mai rapid decât majoritatea concurenţilor direcţi, în special în raport cu maşinile cu propulsoare tradiţionale cu combustie internă.
0
867
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!