Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Polestar pregăteşte un SUV global electric: va fi produs la uzina Volvo alături de sedanul S60

16 Iunie 2021 - 16:18
Denis Godorozea
Polestar a publicat prima imagine cu un viitor SUV electric — deocamdată putem vedea doar silueta acoperită a viitoarei maşini, iar constructorul derivat din fosta divizie de performanţă Volvo nu menţionează dacă avem în faţă un nou concept sau un model gata de producţia de serie. Cert este că lansarea electromobilului va avea loc în următoarele luni, or producţia este planificată pentru anul viitor.
Ca şi modelele precedente, noul SUV electric Polestar va prelua o bună parte din tehnologiile Volvo. Probabil, acesta va avea la bază aceeaşi platformă SPA2, ca şi cea de-a treia generaţie XC90, care abia se pregăteşte de debut şi va avea în premieră o versiune electrică. Presupunem asta pentru că Polestar anunţă că producţia SUV-ului electric va demara în cadrul uzinei Volvo din statul american Carolina de Sud, acolo unde în prezent se desfăşoară producţia sedanului S60 de a treia generaţie (platforma SPA), care ulterior va fi acompaniat de noul XC90 pe SPA2.
Precum şi sedanul Polestar 2, viitorul SUV (aparent, numit Polestar 3) va deveni un model de serie cu adevărat global. Producţia la uzina americană îi va asigura preţuri competitive pe piaţa locală, una de primă importanţă atât pentru Volvo, cât şi pentru viitorul Polestar. Tot de acolo electromobilele vor fi livrate şi pe pieţele din Europa.
Deocamdată nu se oferă detalii despre substratul tehnic şi caracteristicile viitorului SUV electric, dar putem presupune că Polestar 3 va fi apropiat tehnic de viitoarele interpretări electrice ale modelelor suedeze din gamele superioare, precum XC90, XC60 şi break-urile şi sedanurile din aceleaşi familii ale platformei modulare SPA2.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter