Povestea a luat sfârşit: Lordstown confirmă că nu are bani pentru producţia Endurance

10 Iunie 2021, 17:33
Denis Godorozea
Se pare că povestea startup-ului american Lordstown se apropie de sfârşit — după suspiciunile de înşelăciune cu comenzi false cu scopul atragerii investiţiilor, reprezentanţii companiei au declara direct că nu dispun de mijloace băneşti pentru a începe producţia pickup-ului electric Endurance. Deci, Tesla, GMC şi Ford vor avea cu un concurent mai puţin în segmentul utilitarelor electrice.
Amintim că mai devreme în SUA a demarat o anchetă pe marginea suspiciunilor de escrocherie privind presupusele comenzi false plasate pentru pickup-ul electric Endurance. Ceva mai devreme compania Hindensburg Research a dispus verificarea celor 100,000 comenzi preliminare pentru modelul electric şi a ajuns la concluzia că cea mai mare parte dintre clienţii companiei sunt falşi, printre care companii fără sedii sau pur şi simplu inexistente.
Mai nou, compania Lordstown a adresat un act normativ Comisiei pentru pieţele financiare din SUA în care a declarat direct că nu dispune de resurse pentru supravieţuire şi că nu va putea da startul producţiei pickup-ului Endurance fără suport financiar exterior. În context, Lordstown declara în luna martie a acestui an solduri de peste jumătate de miliard de dolari, însă în doar primul trimestru pierderile companiei au constituit 125 milioane dolari. O asemenea dinamică în viitor va aduce, astfel, compania în pragul falimentului.
Conducerea Lordstown se declară preocupată de identificarea soluţiei de depăşire a situaţiei create, fiind purtate negocieri cu potenţiali investitori şi fiind luată în calcul posibilitatea plasării companiei la bursa de valori şi emiterea unui set nou de acţiuni.
0
923
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!