Premieră: facelift estetic pentru Dacia Duster cu sistem multimedia actualizat

22 Iunie 2021, 11:04
Denis Godorozea
Dacia prezintă un nou facelift estetic pentru Duster-ul de generaţie actuală. Constructorul din Mioveni a actualizat primul său offroader în conformitate cu noul limbaj stilistic general al mărcii, însă modificările nu sunt chiar revoluţionare, iar din punct de vedere tehnic Duster rămâne cu aceeaşi gamă de motorizări, ca şi varianta precedentă. O surpriză, în schimb, este rezervată interiorului.
Aşadar, cele mai vizibile modificări estetice se rezumă la faruri cu noile lumini de zi de tip LED în forma literei "Y", semnături similare cu ceea ce am văzut mai devreme odată cu lansarea noilor generaţii Logan şi Sandero. Metamorfoze similare au avut loc şi în corpurile blocurilor optice posterioare, care nu şi-au schimbat forma dar integrează LED-uri specifice gamei actualizate. Pe lângă cele menţionate, Dacia anunţă şi o colecţie completată de culori de caroserie şi jante din aliaj uşor cu dimensiuni de până la 17 ţoli.
La interior cea mai vizibilă schimbare ţine de consola centrală care integrează un nou ecran de 8 inch al sistemului multimedia, fie că se optează pentru Media Display, fie pentru Media Nav cu sistem de navigaţie inclus. Sistemul oferă conexiuni cu smartphone-uri prin interfeţe Apple CarPlay şi Android Auto, fiind disponibile şi comenzi vocale accesate printr-un buton dedicat pe volanul multifuncţional.
Îmbunătăţirile ergonomice ţin de cotiera înălţată pe tunelul central ce poate culisa cu 70 mm. La interior aceasta oferă şi spaţiu adiţional de depozitare de 1.1 litri, dar mai integrează şi prize USB pentru pasagerii spate.
Gama motorizărilor a rămas aceeaşi, în mare parte. Modificări au intervenit doar la tipurile de configurări pe baza motoarelor disponibile şi anterior. Astfel, acum va fi disponibilă o versiune cu cutie robotizată ceva mai accesibilă, în baza motorului TCe cu 150 CP la activ, ce distribuie cuplul doar pe puntea faţă.
Cu îmbunătăţiri importante s-a ales în schimb versiunea ECO-G alimentată cu gaz, or acum aceasta promite autonomii extinse simţitor datorită rezervorului de gaz mărit până la 49,8 litri, deci cu aproape 50% decât a fost anterior! În continuare sunt disponibile versiuni alimentate cu diesel, unitatea dCi 115 cu cutie manuală şi tracţiune faţă (sau integrală, opţional).

Livrările versiunii actualizate Dacia Duster vor demara în Europa începând cu luna septembrie a acestui an.
0
1,136
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!