Premieră mondială: noua generaţie KIA Sportage. Accentul pe design

8 Iunie 2021, 09:37
Denis Godorozea
KIA prezintă primele imagini şi informaţii despre noua generaţie Sportage. Crossover-ul nou a preluat platforma şi substratul tehnic de la noul Hyundai Tucson, precum şi predecesorii. Dar, cum ne-au şi obişnuit coreenii, astăzi ni se oferă să descoperim noul Sportage doar din punct de vedere stilistic, pe când informaţiile tehnice vor fi dezvăluite ulterior. Dat fiind substratul tehnic comun cu Tucson, însă, nu putem aştepta mari surprize la acest capitol.
De altfel, designul noului Sportage nu mai este o mare enigmă, or SUV-ul a fost deconspirat complet cu câteva săptămâni mai devreme. KIA continuă să experimenteze cu designul exterior, iar Sportage pare să preia idei stilistice de la diferite modele din gamă, dar şi din afara companiei din Coreea de Sud. De la predecesori noul Sportage a moştenit doar calandrul specific, numit de designeri Tiger Nose.
Noul Sportage a fost gândit de designerul Karim Habib, la bază fiind concepţia Opposite United, pentru prima dată apărută pe electromobilul de serie KIA EV6. Sportage păstrează silueta clasică de SUV, dar cu schimbul de generaţii a devenit simţitor mai mare. Opţional este disponibil pachetul de tuning de uzină X-Line, care aduce picanterii stilistice dar nu impune modificări de ordin tehnic.
Un pas imens în calitate a fost făcut în habitaclu, însă aici Sportage seamănă şi mai mult cu gama actuală Hyundai/KIA, având un instrumentar de bord digital şi ecran tactil pentru sistemul multimedia de câte 12.3 inch, unite într-un singur corp. Versiunile cu cutii automate au fost lipsite de levierul clasic în favoarea unei rotile mai compacte, ce va rezulta în mai mult spaţiu pe tunelul central.
Datele tehnice vor fi dezvăluite ulterior. Cel mai probabil, Sportage va prelua fără modificări motorizările lui Tucson, inclusiv şi interpretările hibride, pentru prima dată pentru SUV-ul coreean. Sunt aşteptate, de altfel, şi motorizări de tip plug-in hybrid, însă o versiune electrică, dacă va apărea vreodată pe Sportage, va fi disponibilă abia cu generaţia următoare.
1
6,702
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!