Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noile BMW X3 M şi X4 M facelift! Ce modificări au primit cele mai performante SUV-uri compacte?

9 Iunie 2021 - 13:06
Denis Godorozea
Odată cu lansarea versiunilor actualizate BMW X3 şi X4 facelift, bavarezii au dezvăluit şi modificările aplicate celor mai performante motorizări, cu indicele M. Stilistic SUV-urile se inspiră de la gama actuală BMW, iar sub capotă s-au situat aceleaşi unităţi de propulsie, însă bavarezii promit îmbunătăţiri în drept cu caracteristicile dinamice.
Aşadar, pentru gama X3 M, X4 M şi versiunile de top Competition este în continuare rezervat benzinarul turbo S58, de 3.0 litri şi cu 6 cilindri în linie. Motorul dezvoltă, ca şi anterior, 510 CP, însă cuplul maxim a fost majorat cu 50 Nm, respectiv până la 650 Nm.
Surplusul se datorează noului arbore cotit şi îmbunătăţirilor la nivelul sistemului de răcire a motorului, iar în consecinţă SUV-urile indică un timp mai bun cu 0.3 secunde în exerciţiile de acceleraţie de la 0 la 100 km/h, acesta având loc acum în 3.8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic, tradiţional, la 250 km/h, cu posibilitatea de a o extinde până la 285 km/h cu pachetul opţional M Driver’s Package.
Afară de cele menţionate, SUV-urile de top au beneficiat de sistemul multimedia actualizat BMW Operating System 7, dar care rămâne integrat în acelaşi corp al ecranului tactil în formă de tabletă. Pe exterior a fost pregătit un kit aerodinamic mai agresiv şi blocuri optice cu semnături actualizate, precum în cazul versiunilor de serie X3 şi X4 facelift. Bineînţeles, a fost completată colecţia opţionalelor, jantelor şi nuanţelor de caroserie.
Debutul comercial al noilor X3 M şi X4 M va avea loc în luna august a acestui an, cam tot atunci când vor demara livrările versiunilor actualizate ale motorizărilor standard.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter