Premieră: noile BMW X3 şi X4 facelift debutează oficial cu design exterior mai stilat

9 Iunie 2021, 11:20
Denis Godorozea
BMW a lansat astăzi o avalanşă de premieră. Pe lângă noua generaţie Seria 4 Gran Coupe, bavarezii au prezentat şi versiunile actualizate ale SUV-urilor X3 şi X4, care au beneficiat de câte un facelift de mijloc de carieră. Totodată, BMW a dezvăluit şi versiunile actualizate ale bolizilor X3 M şi X4 M, dar modificările lor le vom analiza mai amănunţit într-un articol dedicat.
În mare parte X3 şi X4 facelift păstrează formele familiare modelelor de până la actualizare, însă designerii au avut misiunea de a modifica practic toate elementele exterioare, cel puţin cele detaşabile. Astfel, SUV-urile au beneficiat de faruri noi, cu forme inspirate de sedanul Seria 5 facelift, cu noi semnături LED pentru lumini de zi frontale şi blocurile optice posterioare. Barele frontale de protecţie au devenit mai pătrăţoase, iar grilele au fost unite într-un singur corp vizual, dar şi-au păstrat formele mai compacte în raport cu noile modele din cadrul Seria 3/Seria 4 sau iX şi i4.
Odată cu actualizarea de mijloc de carieră bavarezii lansează o colecţie mai generoasă de elemente de personalizare, cu câteva seturi noi de jante cu diametru cuprins între 19 şi 21 ţoli. Lista nuanţelor de caroserie a fost suplinită cu culori noi, inclusiv din portofoliul BMW Individual.
Mai puţine modificări au intervenit la interior, arhitectura fiind similară modelelor de până la facelift, dar aici şi-a făcut apariţia un sistem multimedia actualizat, cu ecran, aparent, mai generos, dar tot în formă de tabletă. Dar asta se datorează chenarelor mai compacte. Lista sistemelor de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer a fost suplinită cu asistentul Professional, cu cruise control adaptiv cu funcţie stop & go, capabil să menţină automatizat banda.
Gama motorizărilor nu a suferit modificări majore, dar acum toate unităţile de propulsie sunt asistate de câte un sistem de 48 V, de tip mild-hybrid. Cumpărătorii pot alege din diverse motoare, pe benzină şi motorină, cu puteri cuprinse între 184 CP şi 360 CP, iar sistemul electric promite performanţe uşor îmbunătăţite şi consum redus de combustibil.
Lansarea comercială a versiunilor actualizate va avea loc în Europa şi principalele pieţe pentru bavarezi în următoarele săptămâni după debutul oficial în mediul online. Preţurile vor fi actualizate în funcţie de piaţă.
0
1,108
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!