Premieră: noul Subaru Forester facelift debutează în Japonia

14 Iunie 2021, 15:45
Denis Godorozea
Subaru prezintă versiunea actualizată a crossover-ului Forester de generaţie actuală. Iniţial Forester facelift debutează pe piaţa domestică, dar, ţinând cont de gradul de unificare a modelelor destinate diferitor pieţe, asemenea modificări vor fi aplicate şi versiunilor globale. Actualizările ţin de designul exterior, iar la acest capitol Forester se distinge mult de modelele pre-facelift, dar există modificări şi de ordin tehnic.
Forester facelift are o fascie frontală absolut nouă, cu faruri actualizate şi noi semnături LED integrate pentru luminile de zi. În conformitate cu tendinţele actuale, crossover-ul a beneficiat şi de un calandru de dimensiuni mai mari. Posteriorul a rămas intact, cu excepţia micilor detalii la nivelul barei de protecţie, colecţia jantelor a fost completată cu câteva seturi noi de diferite dimensiuni, concomitent fiind completată gama culorilor de caroserie.
Habitaclul nu a suferit modificări majore. În schimb, proprietarii SUV-urilor actualizate vor beneficia standard de versiunea actualizată a pachetului EyeSight, ansamblul sistemelor de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer. Printre altele, pachetul include sistemul de frânare automatizată de urgenţă şi sistem de menţinere a benzii de circulaţie, un soi de pilot automat dar nu mai superior de nivelul II. În plus, sistemul a fost înzestrat cu o cameră frontală îmbunătăţită şi o nouă versiune a soft-ului inteligent.
Lista motorizărilor a rămas neschimbată, cel puţin pe piaţa domestică. Amintim că pentru Forester este disponibil benzinarul turbo de 1.8 litri, ce dezvoltă 177 CP şi 300 Nm, şi cu versiunea hibridă e-Boxer, ce include un motor de 2.0 litri, aspirat natural, acompaniat de un motor electric. Indiferent de motorizarea selectată, Forester este echipat cu o cutie cu variaţie continuă şi sistem de tracţiune integrală permanentă. Pe alte pieţe Forester este disponibil cu motoare pe benzină de 2.0 şi 2.5 litri.
0
1,576
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!