Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Primul camion electric de serie Mercedes-Benz eActros se pregăteşte de marea lansare

15 Iunie 2021 - 14:46
Denis Godorozea
Mercedes-Benz anunţă debutul versiunii de serie al camionului eActros pentru 30 iunie 2021. Noul concurent pentru americanul Tesla Semi parcurge etapele finale de testare, urmând să fie gata pentru producţia de serie în scurt timp după prezentare. Astfel, camionul german ar putea fi printre primii, de fapt, în noul segment de camioane electrice, în care cu mare fast se lansa cu aproape patru ani mai devreme Tesla.
Ei bine, conceptul primului Mercedes-Benz Actros electric a debutat chiar mai devreme decât majoritatea concurenţilor, încă în 2016. După lansarea conceptului a demarat o lungă şi anevoioasă etapă de teste în diverse condiţii de climă, încărcătură şi tipuri de traseu. La etapele de teste au participat şi clienţii Mercedes-Benz sau Daimler Trucks, de altfel, or prototipuri au fost livrate unui grup selectat de companii în 2018.
Astfel, eActros a fost testat în condiţii reale, ba chiar exploatat pentru sarcini zilnice alături de camioanele clasice propuslate de motoare cu ardere internă. Potrivit germanilor, se pregătesc cel puţin două versiuni eActros din punct de vedere al capacităţii de tractare — de 18 şi 25 tone, şi ambele versiuni au participat în teste pe drumuri publice cu sarcini reale. Totodată, viitorii consumatori au avut, astfel, ocazia să participe la procesul de dezvoltare al viitorului camion electric, să vină cu sugestii şi propuneri pentru produsul final ce va fi lansat pe piaţă.
În cadrul testelor cu prototipurile de pre-serie, şoferii au apreciat disponibilitate continuă a cuplului maxim pe care o poate oferi un camion cu propulsie electrică, ceea ce este indisponibil, de fapt, pentru un motor tradiţional cu combustie internă. Per total, prototipurile au parcurs peste jumătate de milion de kilometri în cadrul testelor. Deocamdată, însă, germanii nu dezvăluie informaţii despre caracteristicile tehnice, aceste detalii urmând să fie dezvăluite în cadrul premierei oficiale de la sfârşitul lunii curente.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter